NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Inter - Lokomotiva 3:2

Nakon što smo u utorak pobijedili s 0:2 u Gorici, u subotu smo gostovali u Zaprešiću kod Intera. Trener Tomić odlučio se za istih početnih jedanaest, kao i u Gorici, jedina promjena u sastavu je da se vratio Lirim Kastrati u kadar, koji će početi utakmicu s klupe.

Od početka su se Lokosi postavili dominantno na terenu. U trećoj minuti Majstorović je povukao loptu tridesetak metara i sjajno proigrao Uzunija, koji se našao sam pred golmanom domaćina koji je ipak dobro reagirao i otklonio prvu opasnost na utakmici.

Nakon duge akcije Lokomotive, gdje je Karačić prebacio visoku loptu na suprotnu stranu do Lecjaksa, koji je nakon duplog dodavanja s Ivanušecom još jednom sjajno asistirao Jakiću za vodstvo Lokomotive u 6. minuti susreta.

U desetoj minuti susreta nakon visokog ubačaja Čelikovića Inter je izjednačio pogotkom glavom Serderova. Pogodak je probudio domaćina, koji ostavlja bolji dojam nego u početnim minutama, ipak, Lokomotiva je momčad na terenu koja ima inicijativu, posjed i kreira šanse. 

Kada se činilo da ćemo prvo poluvrijeme ispratiti s rezultatom 1:1, u prvoj minuti sudačke nadoknade Ivanušec je sjajnim udarcem, s 18 metara, visokim lukom pogodio suprotni kut u rašlje za odlazak na poluvrijeme s vodstvom Lokosa!

Pri početku drugog dijela uslijedio je pritisak domaćina, Inter je povezao slobodni udarac te dva kornera, međutim obrana Lokomotive pravovremeno je otklonila sve opasnosti. U 52. minuti Radonjić je sjajno zagradio loptu na centru te uputio sjajnu loptu prema Uzuniju koji je proslijeđuje Ivanušecu, međutim iako je akcija obećavala, vratar Intera obranio je udarac.

Prvu izmjenu trener Tomić napravio je u 58. minuti kada je umjesto Marija Burić u igru ušao Mlinar. U nastavku je Lokomotiva imala nekoliko lijepih akcija te konstantno prijetila. Izdvojiti ćemo sjajnu akciju u 67. minuti kada je Ivanušec sjajno proigrao Jakića koji silovito puca no golman Intera uspjeva boksati i spasiti svoj gol. U 70. minuti Karačić je sjajno ubacio a natrčali Uzuni neprecizno puca pored gola, u izglednoj prilici za zgoditak.

Nakon više od deset minuta konstantnih napada Lokomotive, domaćin je u 73. minuti sjajno pucao na gol a Grbić imao jako dobru obranu, lopta je otišla u korner. Iz tog kornera je kapetan Intera Karlo Muhar bio najspretniji u gužvi nakon ubačaja, te je postigao pogodak za izjednačenje. Nakon izjednačenja iz igre je izašao Lecjaks a ušao Kastrati. U 76. minuti iz igre izašao Jakić a ušao Rakić, tako da je trener Tomić sve napravio kako bi Lokomotiva ofenzivno bila još opasnija.

U 83. minuti Frano Mlinar čini prekršaj u šesnaestercu. Dobio je drugi žuti karton (u 25 minuta koliko je proveo u igri!) i zaradio kazneni udarac protivniku.No ponovljena snimka pokazuje da je Mlinar doslovno dotaknuo rukom o leđa Interovog Boseca, te nije bilo ni govora o prekršaju, tako da je ovo kardinalna pogreška suca Vidulina.

Iz kaznenog udarca prezican je bio Interov Postonjski za 3:2. U nastavku su Lokosi s desetoricom sve činili kako bi smanjili rezultatski zaostatak. No konačni rezultat je završio 3:2 za Inter. 

Prava šteta, jer Lokomotiva je imala nebrojeno sjajnih akcija gdje je samo falilo koncentracije u završnici, i malo je falilo da se utakmica prelomi na 1:3, umjesto ovih 3:2. Još je 24 boda u igri do kraja sezone, najvažnije je da Lokosi još uvijek sami gospodare svojom sudbinom u utrci za europski plasman.

Izjavu nakon utakmice trenera Tomića pročitajte ovdje.

 

INTER - LOKOMOTIVA 3:2

6' 0:1 za Lokomotivu, strijelac Kristijan Jakić
10' 1:1, izjednačio Inter pogotkom Serderova
45' +1 1:2 ponovno vodstvo Lokosa golom Luke Ivanušeca
73' 2:2 strijelac Karlo Muhar
84' 3:2 za Inter, (11m) Postonjski iz kaznenog udarca

 

početna postava: Grbić, Datković, Kolinger, Majstorović, Karačić, Lecjaks (74' Kastrati), Burić Mario (58' Mlinar), Jakić (75' Rakić), Ivanušec, Uzuni, Radonjić
klupa: Hendija, Hujber, Drožđek, Mlinar, Babić, Rakić, Kastrati