NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Istra - Lokomotiva 0:2

Nakon što smo u 12. kolu remizirali s Hajdukom u Kranjčevićevoj, uslijedilo je uvijek neugodno gostovanje u pulskoj Aldo Drosini kod Istre 1961. 

Lokomotiva je cijeli susret dominirala, stvarala prilike i kreirala udarce. Na putu do ranijeg vodstva ispriječili su se sjajan domaći vratar Čondrić te dvije stative, tako da su Lokosi postigli golove tek pred kraj susreta, u 85. i 92. minuti.

Trener Tomić odlučio se za identičan početni sastav kao i prošlotjednom dvoboju s Hajdukom. Ukupno gledajući prvi dio susreta, Lokomotiva je bila kompletnija momčad na terenu s nekoliko sjajnih prilika. Vrijedi izdvojiti stativu Kastratija, te dva sjajna udarca Uzunija, koja su oba puta fenomenalno obranjena od strane domaćeg vratara Čondrića.

U drugom dijelu dojam o Lokomotivinoj dominaciji bio je još izraženiji, trener Tomić prvu izmjenu je učinio u 64. minuti kada je umjesto Kastratija ušao Marko Tolić. U 84. minuti umjesto Budimira je ušao mladi albanski reprezentativac Indrit Tuci. U 90. minuti umjesto Sammira ušao je Halilović, a vrijedi spomenuti skandiranje Sammiru s tribina Aldo Drosine.

Zanimljivo, oba gola postigli su igrači ušli s klupe, prvo je u 85. minuti Marko Tolić načeo domaćine, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade Indrit Tuci postavio 0:2 postigavši svoj prvijenac u seniorskom dresu Lokomotive!