NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Istra - Lokomotiva 0:4

Zatvorili smo deseto kolo u ponedjeljak u Puli i ostvarili najveću pobjedu ove sezone!

Što se tiče kadra, standardni štoper Kalaica je ostao u Zagrebu zbog lakšeg istegnuća prepone, tako da, po treći puta, Moreno Živković započinje utakmicu od prve minute. Vrijedi spomenuti kako je novopridošlo pojačanje u napadu, Duje Čop u kadru za utakmicu, te utakmicu započinje s klupe za rezervne igrače.

Lokomotiva je oplodila bolju igru i opasniju igru od početka susreta u 23. minuti. Nakon Mudražijinog izvedenog kornera, Tuci glavom s prve vratnice proslijeđuje glavom visoku loptu točno do Šotičeka na drugoj vratnici, a Šotiček lukavo puca kroz šumu ruku i nogu igrača Istre za vodstvo Lokomotive!

Sedam minuta kasnije, griješi u predaji lopte Istrin Petrusenko te Mudražija dobija lopta, lagano se namjestio Mudražija i s više od dvadeset metara puca i postiže svoj prvijenac u dresu Lokomotive u SuperSport HNL-u! Podsjetimo, prvi pogodak postigao je u prvoj pripremnoj ljetnoj utakmici protiv grčkog prvaka AEK-a.

U zadnjoj minuti prvog poluvremena je Erceg dobio visoku loptu, no bio je u evidentnom zaleđu, tako da njegov udarac, iako je ušao u gol, s pravom je poništen, tako da Lokosi zasluženo odlaze na odmor s 0:2.

U 61. minuti prva promjena u Lokomotivi! Umjesto strijelca Mudražije ušao je Fabijan Krivak.

Kada smo pomislili da je utakmica gotova, Krivak je dobio u 83. minuti sjajnu loptu, povukao je po desnom krilu i osvojio četrdesetak metara, te, poput iskusnog igrača - a ne juniora, asistira Indritu Tuciju za 0:3 Lokomotive!

U sudačkoj nadoknadi Marin Šotiček postavlja konačnih 0:4 za najveću pobjedu Lokomotive ove sezone!

 

ISTRA 1961 - LOKOMOTIVA 0:4

23' 0:1 strijelac Marin Šotiček
30' 0:2 strijelac Robert Mudražija
83' 0:3 strijelac Indrit Tuci
90'+ 2 0:4 strijelac Marin Šotiček

 

Početna postava: Čavlina, Živković, Mersinaj, Bartolec, Milićević, Bubanja, Marić, Mudražija, Goričan, Šotiček, Tuci
Klupa: Hendija, Leovac, Mašić, Čop, Smakaj, Krivak, Kanižaj, Fetai, Krdžalić, Vranjković