NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Istra - Lokomotiva 1:2

U nedjelju smo gostovali na stadionu Aldo Drosina u Puli i ostvarili prvu pobjedu u gostima ove sezone!

Do prvog udarca na utakmici čekali smo 22 minute. Domaćin je zapuceo s dvadesetak metara, Čavlina je bio siguran. Nekoliko sekundi kasnije, Kapetan Pivarić je, preko Cipetića, kojeg je sjajno uposlio Vasilj osvojivši četrdesetak metara, lijepo poentirao vrataru Majkiću kroz noge za vodstvo Lokomotive.

U 34. minuti Ante Erceg pucao je s petanest meetara slobodni udarac, slična situacija poput njegovog prošlotjednog gola Gorici, no vratar Čavlina sjajnom paradom brani. U 40. minuti imali svo vezane tri prilike u istoj akciji, prvo je pucao Pivarić u blok, zatim je na odbijenoj bio Aliyu, iz drugog boka se odbila prema Kulenoviću čiji udarac je usmjerio branič Istre u korner.

Ispratili smo prvo poluvrijeme s vodstvom Lokomotive golom Pivarića.

U drugo poluvrijeme ušli smo s dvije izmjene. Ušli su Vranjković i Goričan umjesto Cipetića i Milićevića. U 51. minuti prvu veliku priliku imala je Istra. Nakon slobodnog udarca Erceg je glavom pogodio u vratnicu a iz odbijane lopte Čavlina sjajno brani Petkoviću.

Aliyu se sjajno izborio za loptu kraj Perkovića na samoj out liniji u šesnaestercu, te je asistirao natrčalom Goričanu koji u 66. minuti iz prvog dodira povećava vodstvo Lokomotive. Minutu kasnije ušao je Bubanja umjesto Cokaja. U 73. minuti umjesto Marića je ušao Smakaj.

U 78. minuti Istra je imala opasnu priliku udarcem glavom no Čavlina sjajno brani za očuvanje rezultata. U međuvremenu je dosuđeno i zaleđe. Minutu kasnije nakon izvedenog kornera Bubanja je pucao glavom no vratar Majkić brani  s pet metara. 

U 80. dogodila se nepažnja večeras sjajnom Čavlini, pri hvatanju nakon ubačaja iskliznula mu je lopta, što je iskoristio iskusni Erceg te smanjio vodstvo. U 93. minuti debitirao je u seniorskom dresu Gabriel Groznica, koji je nakon juniorskog staža prošlu sezonu proveo u Jarunu. Ušao je umjesto Vasilja.

Ovom pobjedom zaustavljena su dva crna niza Lokomotive. Imali smo pet poraza u gostima, te devet gostujućih utakmica bez pobjede.

 

ISTRA - LOKOMOTIVA 1:2

23' 0:1 strijelac Pivarić
66' 0:2 strijelac Goričan
80' 1:2 strijelac Erceg

 

Početna postava: Čavlina, Milićević, Salihu, de Haas, Cipetić, Marić, Cokaj, Aliyu, Vasilj, Pivarić, Kulenović
klupa: Santini, Maleš, Šotiček, Tuci, Smakaj, Groznica, Goričan, Stojković, Vranjković, Bubanja