NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Istra - Lokomotiva 2:1

Lokomotiva je u ponedjeljak na blagdan Svih Svetih, zatvorila 14. kolo gostovanjem kod Istre 1961 u Puli. Nažalost, dva igranja rukom, te dva dosuđena kaznena udarca za Istru, uz gol Marka Dabre, uvjetovalo je poraz od 2:1 u Puli.

Trener Čabraja nije imao na raspolaganju Kačavendu, koji je zbog tri akumulirana žuta kartona morao propustiti ovu utakmicu. Utakmica se odigrala po velikom pljusku i jakom vjetru, tako da obje ekipe su imale problem s vremenskom nepogodom.

Prvi udarac vidjeli smo u 3. minuti, nakon odbijene lopte iz ubačenog slobodnog udarca, Milićević sjajno puca s gotovo trideset metara, no vratar domaćina uspio je obraniti.

U 7. minuti dosuđen je kazneni udarac za Istru. Istrin Hujber je ubacio, a Cokaj je igrao rukom. Pucao je Bande. Nevistić je obranio, no odbijena lopta se čudno zarotirala, odskočila od Nevistića i ušla u gol.

U 15. minuti sjajna akcija! Milićević je ubacio, Kulenović uspio glavom usmjeriti loptu, odbila se do Aliyua, koji puca no lopta se opet odbija, ovoga puta do Dabre na drugoj vratnici koji iz prvog poteza postiže gol za izjednačenje!

Istra je nakon gola hitro krenula pa novi gol, no vidjeli smo u istoj minuti dvije sjajne intervencije Nevistića! Do kraja prvog dijela rezultat se nije mjenjao.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena u sastavu. U 49. minuti Kulenović je sjajno oduzeo loptu te loptom izbacio Goričana samog iza trojice obrambenih Istre. Vratar je izašao, Goričan pokušao lobom poentirati, no ne precizno lopta ide preko gola.

U 52. minuti dosuđen je drugi kazneni udarac za Istru, nakon što je Aliyu, ničim izazvan i neometan igrao rukom nakon primljene lopte. Siguran s bijele točke bio je Beljo. U 58. minuti ušli su Raul Florucz i Hoxha umjesto Dabre i Goričana.

Stojković je ušao u igru umjesto Aliyua u 77. minuti.

 

ISTRA - LOKOMOTIVA 2:1

7' 1:0 za Istru. Strijelac Bande 11m / Nevistić ag
15' 1:1 izjednačuje Marko Dabro
53' 2:1 strijelac Beljo 11m

 

Početna postava: Nevistić, Milićević, Mersinaj, de Haas, Cipetić, Marić, Cokaj, Goričan, Aliyu, Kulenović, Dabro
Klupa: Santini, Maleš, Đira, Hoxha, Pivarić, Florucz, Vranjković, Stojković, Soldo