NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Istra - Lokomotiva 3:1

U srijedu smo odigrali prvi ovotjedni dvoboj s Istrom. Domaćin je bio bolja momčad na terenu, realizirao je svoje prilike te je zasluženo slavio u utakmici dvije posljednjeplasirane momčadi u ligi.

Ovaj dvoboj nadoknada je odgođene utakmice 16. kola iz jesenskog dijela prvenstva.

U 17. minuti susreta Istra je povela nakon uigrane akcije pri izvođenju kornera golom Ivančića.

Lokomotiva je u 26. minuti odradila lijepu akciju, Marković je probio lijevu stranu, ubacio Mariću na suprotnu stranu u Istrinom šesnaestercu koji glavom asistira Irfanu Hadžiću koji, također glavom, zakucava loptu u mrežu za poravnanje rezultata i svoj prvijenac u dresu Lokomotive.

U 36. minuti odlična obrana Santinija! Prebačena lopta došlo je do peterca Istrinog Šutala koji puca prvim dodirom na gol no Krševan Santini sjajno brani. No u 40. minuti nakon pogreške obrane Vuk dolazi pred loptu i postiže gol za novo vodstvo Istre.

U 45. minuti prilika za Lokomotivu! Marković je uputio dugu loptu, Marić loptom po podu dodaje Hadžiću, no Irfan Hadžić iz prvog dodira šalje loptu preko gola. U zadnjoj minuti prvog dijela Cipetić je prodorno osvojio prostor, dodao Hadžiću koji ponovno ne zahvaća dobro loptu i puca pored gola. Tako da smo prvo poluvrijeme ispratili s rezultatom od 2:1 za Istru.

U drugo poluvrijeme ušli smo s dvije izmjene! Umjesto Petraka svoj povratnički debi upisuje Mate Maleš, a umjesto Cipetića ulazi Aliyu. U 53. minuti Ivančić je sam neometan prošao od centra do Santinija, pucao - lopta iz bloka mu se vratila u noge te postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Nakon naguravanja u 59. minuti požutjeli su Blagojević i Papadopoulos, što je vrlo značajan podatak jer to znači da našeg grčkog dokapetana nema u subotnjem srazu jer mu je ovo treći akumulirani žuti karton.
U 72. minuti ušao je Moutir Chajia umjesto Markovića, a u 76. minuti umjesto Cokaja ušao je Šimić.

Lokomotiva je ovim porazom pala na zadnje deseto mjesto lige. Već u subotu je novi okršaj s Istrom, u Kranjčevićevoj.

 

ISTRA - LOKOMOTIVA 3:1

17' 1:0 za Istru, strijelac Ivančić
27' 1:1 Lokomotiva smanjuje, prvijenac Hadžić
40' 2:1 za Istru, strijelac Vuk
53' 3:1 Ivančić povisuje prednost Istre

 

Početna postava: Santini, Marković (72. Chajia), Lešković, Papadopoulos, Cipetić (46' Aliyu), Pivarić, Cokaj (76' Šimić), Marić, Petrak (46' Maleš), Marin, Hadžić
klupa: Hendija, Maleš, Šimić, Čeliković, Aliyu, Chajia, Kim, Salihu, Musa