NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Ivanušec: Maksimalno respektiramo Hajduk

Luka Ivanušec, iako tek devetnaestogodišnjak, neizostavni je igrač prve postave Hrvatske U21 reprezentacije. Ovaj vikend ostvarili su veliki uspjeh kvalificiravši se na nadolazeći Euro:

“Ozračje u ekipi bilo je odlično. Znali smo da će utakmica protiv Grčke biti nešto teža nego protiv San Marina no ušli smo ozbiljno u susret i odradili to na najbolji mogući način. Protiv San Marina isto nije bilo jednostavno. Prvo poluvrijeme stajali su vrlo koncentrirano u dva bloka, bilo je teško to probiti ali kada smo postigli prvi gol oslobodili smo se i igrali svoj nogomet te na kraju lagano pobijedili.

Svjesni smo da je ovo veliki uspjeh, nakon 14 godina je ponovno U21 reprezentacija na Europskom prvenstvu, i neizmjerno nam je drago da smo mi ta generacija koja je to ostvarila.”

Luka je jedan od nekolicine igrača iz U21 reprezentacije koji igra domaću ligu, većina je u jakim inozemnim ligama:
“U odličnim sam odnosima sa svima. Igrači koji su u inozemstvu daju mi savjete, govorimo o razlikama u ligama, kakav je način rada vani, daju mi puno savjeta, ipak su već prošli HNL i znaju nešto o tome.

Odigrao sam u obje utakmice punu minutažu, no to neće biti nikakav problem za nadolazeći Hajduk. Utakmica je u nedjelju no stignem se odmoriti te odraditi treninge prije toga. Jedva čekam utakmicu s Hajdukom i nastavak domaće lige.

Hajduk je nešto lošije krenuo u sezonu, no Hajduk je uvijek Hajduk i maksimalno ih respektiramo. Biti će to tvrda i teška utakmica, no ja i ekipa jedva čekamo da krene HNL i radujemo se utakmici!”