NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

KAKVA POBJEDA LOKOSA! Lokomotiva - Hajduk 3:2

U nedjelju smo zatvorili 30. kolo, kako to i priliči u derbiju kola, protiv Hajduka u Kranjčevićevoj. Odigrali smo fenomenalnu utakmicu koja djelovala poput filmskog scenarija!

Početak kakvom se nitko nije nadao, u prvoj akciji Hajduka, uz pogrešku Lokomotivine obrane Caktaš je poentirao za vodstvo Hajduka. Nakon primljenog gola Lokomotiva je apsolutno dominirala na terenu. Hajduk se povukao na svoju polovicu i vrebao kontra prilike. Što se i dogodilo u 36. minuti, kada je nakon brze kontre Kovačić skrivio jedanaesterac. S bijele točke bio je precizan kapetan Hajduka Mijo Caktaš za 0:2.
Pred smiraj prvog poluvremena Marko Tolić je izveo slobodni udarac s tridesetak metara. Odbijena lopta vratila se do Cokaja, ponovno odbijena lopta do Tolića koji je filigranski precizno naciljao glavu kapetana Kolingera koji je postavio 1:2 za kraj prvog poluvremena!

U drugom dijelu Lokomotiva je posve nadigrala Hajduk koji se grčevito branio na svojoj polovici. Tuciju je poništen gol u 54. minuti zbog prekršaja, međutim Tuci je u 66. poravnao 2:2!

Pred smiraj 90. minute produženo je 7. minuta, međutim gostujućem vrataru Posavecu ukazivala se pomoć, tako da smo dočelaki čak 11 minuta sudačke nadokande, a u sedmoj minuti nadoknade Petrak je postigao pobjednički gol za veliku pobjedu Lokomotive i trenutni bijeg na drugo mjesto tablice HNL-a!

 

LOKOMOTIVA - HAJDUK 3:2

(45'+1 1:2 Kolinger,  66' 2:2 Tuci, 90+7 3:2 Petrak / 3' 0:1 Caktaš, 36' 0:2 (11m) Caktaš

 

Početna postava: Grbić, Čeliković, Kolinger, Kovačić, Mersinaj, Cokaj, Jakić, Tolić, Uzuni, Tuci, Kastrati
klupa: Hendija, Atiemwen, Marković, Rakić, Petrak, Majić, Gluhaković, Viduka, Pejović