NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Konferencija za medije uoči Hajduka

Održana je konferencija za medije uoči Hajduka u Kranjčevićevoj. Na konferenciji su nazočili trener Mario Tokić i dokapetan Lokomotive Ivan Šunjić.

Trener Mario Tokić je otvorio presicu:

"Očekuje nas jedna dosta teška utakmica. Hajduk ima puno bolju ekipu nego što rezultati pokazuju. No mi smo prije svega koncentrirani na sebe. Ovo proljeće dobro izgledamo kao momčad, osim prvih tridesetak minuta u Puli. Koncetrirani smo na nas. Imamo kvalitete za odigrati dosta dobru utakmicu protiv Hajduka."

Ivan Šunjić je nastavio:

"Radili smo dobro ovih dana. Dobro smo ih analizirali ovaj tjedan. Oni su odigrali odlično protiv Rijeke, no normalno da se i nas nešto pita. Najbitnije je da koncetrirano i agresivno uđemo u utakmicu."

Na upit oko slabije realizacije pogodaka u zadnjim utakmicama Tokić odgovara:

„Meni neki prijatelji, te stariji i bivši treneri  govore da možda premalo tražim alibi s obzirom da nemamo pravog napadača u ekipi. Neću niti sada tražiti alibi. Imam ekipu kakvu imam i ponosan sam na njih i čast mi je biti njihov trener i neću se nikada žaliti da mi fali ovakav ili onakav tip igrača. No daje mi vjeru što dobro izgledamo na terenu. Posebno protiv Osijeka te u Rijeci i Zaprešiću protiv Intera, momčadi koja je dobro namučila i Rijeku i Dinamo.
To mi daje vjeru da moja ekipa može iznenaditi Hajduk. Meni je najbitnije da stvaramo šanse. U svakoj utakmici smo imali nekoliko izglednih šansi koje nismo realizirali, no doći će i to na svoje mjesto, nadamo se da će nam se malo i sreća osmjehnuti te će doći i golovi.

Carillov Hajduk? Djeluju dosta dobro, igraju malo drugačije od ostalih, igraju sa četvoricom u sredini u nekakvom rombu, jako su nezgodni kada uđu u polupresing na sredini terena. Iznimno su moćni, nametnuli su se Rijeci kroz cijelu utakmicu sto nije nikome uspjelo ove sezone.
Imaju Futacsa koji je fenomenalan igrač, top igrač koji može jos više, i on nam je prva prijetnja. Imaju nekolicinu mladih pojedinaca. Analizirali smo ih, i spremni smo odgovoriti na njihovu igru s četiri vezna. Imamo recept i nadamo se da ćete sutra to vidjeti.

Što se tiče kadra, izuzev Karačića i Radonjića koji su već duže ozlijeđeni, te Antunovića koji je jučer dobio nezgodan udarac na treningu, svi igrači konkuriraju za sastav.

Atmosfera nam je stvarno dobra, vidi se iz utakmice u utakmicu ta naša igra s dosta presinga i dobivenih duela. Ima par igrača koji zaslužuju pohvalu a jedan od njih je svakako i Šunjić, koji daje ton našoj igri. U Zaprešiću smo nakon 6,7 sekundi vraćali posjed u našu korist. Bez obzira na neiskustvo i razliku u godinama, nema razloga da sutra ne nametnemo naš stil igre. Od prvog dana pokušavam, i to sam uspio da imam dva - tri kapetana, bez obzira tko nosi vrpcu, ne može samo jedan igrač pričati na terenu. Šunjić je i s i bez kapetanske vrpce jedan od vođa na terenu. 

Stabilizrali smo fazu obrane, u utakmici protiv Istre Šemper nije imao niti jednu intervenciju, kao i protiv Intera u Zaprešiću, znači dvije gostujuće utakmice u kojima naš Šemper nema prilika za intervencijama, no i ovo što je imao, je jako dobro reagirao, te sam zadovoljan s njim."