NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Konferencija za medije uoči Vorskle u Maksimiru

Održana je konferencija za medije na kojoj je nazočio trener Lokomotive Tomislav Ivković.

"Protivnik je puno jači nego prijašnja dva protivnika u prethodna dva pretkola Europske lige. Dobio sam informacije od Darija Srne i Igora Jovičevića da se radi o vrlo ozbiljnoj momčadi, što je nama svima znak da nije bezazlen protivnik. Znamo koliko se ulaže u Ukrajini u sport i nogomet, to i vidimo po rezultatima koji njihovi klubovi postižu na europskoj sceni.

No nema predaje u nogometu. Svatko svakoga može pobijediti, što smo vidjeli i na ovom europskom prvenstvu u Francuskoj. Upravo taj Euro u meni budi nadu za pozitivan rezultat. Napraviti ćemo sve da do pozitivnog rezultata i dođe. Prostudirali smo protivnika, znamo njihove vrline i mane, međutim igrači su ti koji odlučuju na terenu. A moji igrači su motivirani, naravno da žele pokazati svoje kvalitete i dati svoj maksimum. 

Na upit kako se snalazi u Lokomotivi s toliko mladih igrača, Ivković odgovara: "Ja sam trener koji obožava dati priliku mladim igračima, dajem im veliku slobodu no isto tako tražim i njihovu odgovornost u fazi obrane. Ako je to jučer mogao u Lokomotivi Pjaca, to onda mogu i ostali igrači Lokomotive. Znamo gdje je Pjaca završio, i neka im on bude uzor na terenu no i izvan terena.

Moja strategija je uvijek napadačka igra. Vrlo je važno da mladost u našoj momčadi uspijem smiriti i staviti u stanje da jedino o čemu razmišljaju je nogometna igra, te da svaki pojedinac da svoj maksimum. Ako to uspijemo onda ćemo odigrati veoma kvalitetnu utakmicu. Utakmica u Zagrebu će po meni biti teža nego u Ukrajini. Gosti su rasterećeni, domaćin ima pritisak pobijediti."