NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Dinamo 0:2

Ušli smo u četvrti, završni ciklus sezone! Lokomotiva je u nedjelju dočekala Dinamo u Kranjčevićevoj.

Prije utakmice obilježila se zadnja utakmice u aktivnoj karijeri pomoćnog suca Ivice Modriće, kojem je ovo 251 utakmica u od 2006. godine, a ima i 103 odrađene utakmice u 12 godine internacionalne karijere. Pritom je dobio i prigodne poklone predstavnika klubova, Marka Kužea iz Dinama i Igora Cvetkovića iz Lokomotive.

Lokomotiva je ombrambeno dobro držala linije i nije dala Dinamu prostor u napadu. Sve do 29. minute kada je u solo prodoru Gvardiol ušao u šesnaesterac i pogodio bliži kut. Nekoliko minuta kasnije Gvardiol je ponovno imao priliku za povećanje vodstva, međutim sjajni Hendija je obranio.

Od početka drugog dijela do 70. minute, Lokomotiva je imala inicijativu na terenu te napadala vrata Dinama. Treba izdvojiti sjajnu akciju Chajie, no Livaković je odlično obranio. U 70. minuti Dinamo je povisio na 0:2, konačni zgoditak postavio je Atiemwen.

Zanimljivu situaciju vidjeli smo u 85. minuti pri trostrukoj zamjeni u redovima Lokomotive. Naime, nadareni juniorski dvojac Lukas Kačavenda i Luka Stojković odigrao je u subotu cijeli juniorski derbi između Lokomotive i Dinama, i idući dan ušli su u igru u seniorskoj utakmici između Lokomotive i Dinama.

 

 

LOKOMOTIVA - DINAMO 0:2

29' 0:1 strijelac Joško Gvardiol
70' 0:2 strijelac Atiemwen

 

 

početna postava: Hendija, Marković (85' Musa), Papadopoulos, Lešković, Cipetić (77' Hadžić), Cokaj, Marić, Maleš, Marin (85' Marin), Šimić (85' Kačavenda), Kallaku (46' Chajia)
klupa: Santini, Bonansea, Hadžić, Chajia, Osmanković, Salihu, Kačavenda, Stojković, Musa