NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Gorica 2:2

U ponedjeljak, na međunarodni praznik rada odigrali smo utakmicu s Goricom u Kranjčevićevoj. Unatoč vodstvu od 2:0, utakmica je završila podjelom bodova.

Silvijo Čabraja odlučio je ponoviti početni sastav iz prethodnog kola i utakmice u Rijeci.

Prvo poluvrijeme smo zaključili na najbolji mogući način, nakon lijepe akcije u 42. minuti Stojković zakucava u mrežu za vodstvo Lokomotive.

U drugo poluvrijeme ušli smo u najboljoj mogućoj situaciji, već u 487. minuti, Indrit Tuci je dalekometnim udarcem s gotovo dvadeset metara povisio rezultat zabivši svoj drugi pogodak u domaćin utakmicama za redom.

Pet minuta kasnije dosuđen je kazneni udarac za Goricu. Na bijelu točku stao je Pršir a naš Nikola Čavlina sjajno ga je pročitao te obranio kazneni udarac!

U 61. minuti Kapulica smanjuje rezultat. Gorica je bila vrlo aktivna u nastavnku, no rezultat se nije mjenjao. U 90. minuti Tuci je bio u prilici postavili 3:1, međutim u situaciji jedan na jedan s vratarem Banićem, lopta je prošla pored gola. 
Pritom je Goričin Vojtko slučajno zahvatio Banića, koji je ostao bez svijesti te je hitno nosilima prenesen u bolnicu. Dobili smo informaciju kako je Banić u Vinogradskoj bolnici, pri svijesti, te čeka daljnje pretrage,

Kako je Gorica već napravila pet izmjena, na vrata je stao Raspopović. Međutim, u 98. minuti, iz slobodnog udarca je Vojtko pogodio šokirajući remi i konačnih 2:2.

Unatoč dva primljena gola, Čavlina je briljirao, uz obranjeni kazneni darac imao je nekolicinu sjajnih obrana. Nije čudno što je po SofaScore parametrima tek peti igrač u HNL-u koji je dobio ocjenu 9.9, te prvi vratar u našoj ligi kojem je to pošlo za rukom.

 

 

LOKOMOTIVA - GORICA 2:2

42' 1:0 strijelac Stojković
47' 2:0 strijelac Tuci
61' 2:1 strijelac Kapulica
98' 2:2 strijelac Vojtko

 

 

 

Početna postava: Čavlina, Mersinaj, Tuci, Kačavenda, Marić, Pivarić, Kalaica, Goričan, Stojković, Cipetić, Bubanja
Klupa: Šubarić, Salihu, Šotiček, Kulenović, Smakaj, de Haas, Milićević, Hanuljak, Krivak, Vranjković, Vasilj