NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Hajduk 3:3

Tjedan dana nakon četvrtfinala Kupa protiv Hajduka, odigrali smo u sklopu 19. kola ponovno protiv Hajduka u Kranjčevićevoj. Vidjeli smo atraktivnu utakmicu u kojoj je rezultat mogao otići na jednu ili drugu stranu, no konačan ishod je podjela bodova.

Trener Čabraja nije mogao računati na vratara Nevistića zbog ozljede, kao i na Dabru koji odrađuje suspenziju zbog tri akumulirana žuta kartona. U sastav se vratio Milićević nakon ozljede, a s klupe prvi puta u kadru HNL-a je i junior Lokomotive Art Smakaj.

Gosti su krenuli furiozno i ofenzivno od početka susreta, međutim Lokosi su bili pravovremeni i skoncentrirani u defenzivnim zadacima. Nakon početnog pritiska Hajduka Lokomotiva je počela kreirati i igrati prema naprijed. 

U 11. minuti Cipetić je probio desnu stranu i ubacio, Hajdukov Elez je pospremio loptu u mrežu za vodstvo Lokomotive!

U nastavku je Hajduk preko Krovinovića i Livaje imao dva dobra udarca, međutim Santini je bio na visini zadatka te je sjajno obranio.

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, umjesto Goričana ušao je Stojković. Lokomotiva je dobro stajala na terenu, Santini je imao nekoliko dobrih intervencija a s druge strane, preko Aliyua, Cokaja i Kačavende imali smo prilike za novo vodstvo. Međutim, u 63. minuti nakon povratne lopte Aliyua Mateo Marić je postigao gol za novo vodstvo Lokomotive!

Nije se dugo čekao Hajdukov odgovor, u 77. minuti Jan Mlakar izjednačuje, da bi četiri minute kasnije postigao drugi gol za preokret rezultata.

No u 86. minuti Lokomotiva je izjednačila nakon što je glavom Katić postigao autogol za konačni ishod 3:3 i podjelu bodova u Kranjčevićevoj!

 

LOKOMOTIVA - HAJDUK 3:3

11' 1:0 autogol Elez
33' 1:1 strijelac Livaja
63' 2:1 strijelac Marić
79' 2:2 strijelac Mlakar
81' 2:3 strijelac Mlakar
86' 3:3 strijelac Katić

 

Početna postava: Santini, Milićević, Mersinaj, Soldo, Cipetić, Cokaj, Marić, Goričan, Kačavenda, Aliyu, Kulenović
klupa: Hendija, Musa, Maleš, Hoxha, Tuci, Smakaj, de Haas, Stojković, Vranjković