NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Istra 0:1

Nakon nadoknade 16. kola koje smo odigrali u srijedu u Puli, u subotu smo u sklopu redovnog, 25. kola, odigrali novu utakmicu a Istrom, te smo upisali novi poraz.

U kadru nema kartoniranog Kyriakosa Papadopoulosa, koji je u srijedu dobio treći akumulirani žuti karton. Irfan Hadžić na treningu dan prije utakmice se lakše ozlijedio, tako da, potpuno ne planirano, i on propušta ovaj susret.

Lokomotiva je od početka utakmice djelovala agresivnije, kako je i najavljivao Jerko Leko. Visoki presing na polovici Istre, igrači su djelovali kompaktniji i angažiraniji u odnosu od srijede i utakmice u Puli. Stvorili smo nekoliko prigoda, od kojih je možda najbolja u 30. minuti kada je Roko Šimić pucao glavom pored gola. U 38. minuti Istra je u svojoj prvoj prijetnji prema Santiniju postigli gol nakon brzog kontra napada.

Pri početku drugog dijela, u 48. minuti, Kallaku je uposlio Aliyua, koji je asistirao Šimiću te je mladi Roko Šimić postigao pogodak. Međutim, provjerom VAR-a utvrđeno je kako ne Aliyu u primanju lopte bio u nedozvoljenoj poziciji. Velika šteta, ne samo zbog prvijenca mladog Šimića, nego ringišpil tj. vrtuljak emocija, od slavlja i euforije do tuge i žalosti, svakako je utjecao na mentalno stanje momčadi. No Lokosi se nisu predavali, imali su inicijativu i kombinatoriku, međutim, u drugom poluvremenu nije bilo promjene rezultata.

 

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 0:1

38' 0:1 za Istru, strijelac Navarro

 

Početna postava: Santini, Pivarić, Lešković, Salihu, Cipetić, Čeliković, Maleš, Marić, Kallaku, Aliyu, Šimić

klupa: Hendija,Malikji, Marković, Petrak, Cokaj, Chajia, Kim, Musa, Marin