NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Osijek 1:1

U 24. kolu Gorica je s utakmicom više prestigla Lokomotivu s jednim bodom više, dok se Hajduk s također utakmicom više priključio Lokomotivi s istih 37 bodova. Lokomotiva je u nedjelju u 15:00 sati gostovala kod NK Osijeka u Gradskom vrtu.

U sastavu trener Tomić nije mogao računati na ozlijeđenog Ivanušeca i Kneževića, dok je Jakić preskočio susret u Osijeku zbog tri akumulirana žuta kartona.

Prvu pravu priliku Lokomotiva je imala u 23. minuti. Lecjaks je izveo korner s visokom loptom, Kolinger je sjajno zagradio loptu te uposlio Datkovića koji pogodio mrežu no s vanjske strane. Vratar Ivo Grbić u prvom je dijelu imao dvije maestralne intervencije, s lakoćom je otklonio dva jako dobra udarca domaćina.

Sjajnu priliku vidjeli smo u 38. minuti, Karačić je poslao visoku loptu preko pola terena te sjajno pronašao Uzunija, sami na polovici Osijeka bili su Uzuni i Kastrati uz dvojicu obrambenih Osijeka, no uz prekršaj i žuti karton obrambeni mađarski reprezentativac je otklonio sjajnu priliku.

U zadnjoj minuti susreta Radonjić je sjajno proigrao Uzunija, koji je stigao na loptu prije vratara Malenice koji čini prekršaj za najstrožu kaznu. Realizator s bijele točke bio je Ante Majstorović, tako da smo prvo poluvrijeme ispratili s vodstvom Lokomotive.

U 53. minuti susreta zbog ozljede je Neven Đurasek napustio igru, umjesto njega je ušao Frano Mlinar. U 58. minuti Karačić nepotrebno ruši rukama igrača Osijeka, te je zaradio žuti karton. Spomenimo kako će zbog tog žutog kartona Karačić preskočiti naredni dvoboj protiv Slaven Belupa u Kranjčevićevoj. Osijek je izveo iz pozicije takozvanog skraćenog kornera, no Lokosi su uspjeli izbaciti loptu u aut.

Nakon tog kornera je Mirko Marić postigao pogodak za 1:1. Mirko Marić sam je stajao na drugoj vratnici, te kada je lopta preskočila sve igrače, on je neometan postigao pogodak za izjednačenje.

Zanimljivo kako ovo nije Mirku Mariću prvi pogodak Lokomotivi otkako je u Osijeku, a svaki pogodak proslavio je poput finala svjetskog prvenstva protiv omraženih protivnika, iako se nogometno afirmirao u Lokosima, gdje je imao fantastične uvjete, te fenomenalnu potporu i s ljudske i s profesionalne strane od svih na Kajzerici.

U 64. minuti susreta trener Tomić vrši drugu izmjenu, umjesto Kastratija ušao je Loren Maružin. Nakon postignutog pogotka dojam je da su domaćini povećali pritisak prema vratima Lokomotive, no Lokosi su uspješno odolijevali Osijekovim napadima. U 67. minuti susreta Radonjić nepotrebno dobiva žuti karton zbog napucavanje lopte nakon dosuđenog prekršaja.

U 71. minuti Karačić je silovito zatresao gredu! U 73. minuti umjesto Radonjića je ušao Đorđe Rakić, to je bila treća i posljednja izmjena Lokomotivi - napadač za napadača.

Kako je vrijeme odmicalo obje momčadi su nizale svoje prilike. Osjetilo se kako na terenu obje momčadi pod svaku cijene žele doći do pobjede, te kako se ne mire s remijem. U 88. minuti Lecjaks je zadobio također žuti karton zbog povlačenja pa će i on preskočiti subotnju domaću utakmicu protiv Slavena u Kranjčevićevoj.

Vidjeli smo pregršt prilika i sjajnih akcija s obje strane, prava borbena utakmica u kojoj su obje momčadi željele doći do sva tri boda.

OSIJEK - LOKOMOTIVA 1:1

45'+1 11m 0:1 za Lokomotivu! Strijelac Ante Majstorović!
60' 1:1 strijelac Mirko Marić

 

Početna postava: Grbić, Karačić, Majstorović, Kolinger, Datković, Đurasek (53' Mlinar), Burić, Lecjaks, Uzuni, Kastrati (64' Maružin), Radonjić (73' Rakić)

klupa: Hendija, Hujber, Drožđek, Rakić, Babić, Mlinar, Maružin