NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva prva u Europi po minutaži mladih igrača!

Istraživanje je sprovela renomirana agencija CIES Football Observatory, a studija obuhvaća period od lipnja 2009. do prosinca 2015. godine. Glavni parametar ove studije je minutaža igrača mlađih od 22 godine u službenim utakmicama. Vrijedi napomenuti kako studija obuhvaća sve lige u Europi, čime ovi podatci još više dobivaju na težini.  

CIES Football Observatory je agencija članica Centra za sportske studije (CIES) sa sjedištem u Sveučilištu Neuchatel u Švicarskoj koja djeluje od 2005. godine. Na mjesečnoj bazi objavljuju svoja stručna istraživnja i analize u domeni nogometa koja su javno dostupna na njihovoj službenoj stranici.

Zanimljivo kako se u periodu od 2009. godine do 2015. godine povećava prosjek minutaže mladih igrača, tako je ukupni prosjek u europskom nogometu 2009. godine iznosio skromnih 19.0%, a u 2015. godini 25.9%.

Gledano po ligama, Hrvatska nogometna liga je na prvom mjestu s visokim postotkom od 28,7% - ako usporedimo prosjek HNL-a sa Lokomotivinim postotkom od 54,2% tada Lokomotivine brojke djeluju još impresivnije!

Na listi se još nalazi Hajduk na 5. mjestu s postotkom od 33,9%, Osijek na 9.mjestu s postotkom od 31,7%, te Dinamo na 29. mjestu s postotkom od 25,9%.

Cijelu studiju možete pogledati na službenoj stranici CIES-a ovdje.

 

Generalni sponzor: