NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Žarkovo 1:2

Lokomotiva je u subotu, u sklopu finala Arena kupa u Medulinu, odigrala pripremnu utakmicu protiv srpskog drugoligaša OFK Žarkovo iz Beograda. 

Šesti put je Lokomotiva bila u finalu Arena kupa, i ovaj današnji, šesti put, također smo poraženi u finalu.

Lokomotiva je započela u sastavu: Nevistić, Mersinaj, Aliyu, Dabro, Marić, de Haas, Pivarić, Stojković, Cipetić, Maleš, Kulenović.

Na klupi su bili Santini, Žilinski, Špeljak, Hoxha, Tuci, Kačavenda, Milićević, Soldo, Goričan, Krivak, Vranjković i Išlić.

Već u početnim minutama bilo je potrebno ukazati liječničku pomoć na obje strane terena. Na sreću, Mersinaj i igrač Žarkova mogli su nastaviti igru. Prvi ozbiljniji pokušao bio je i postignuti gol, naime suparnik je poveo u 7. minuti susreta. Damjan Dostanić bio je strijelac.

Nakon pogotka Lokomotiva se rasgoropadila na terenu te je krenula s dominacijom u treće dijelu terena. Zaredala su dva kornera, međutim bez izglednije prilike za izjednačenje.

U 14. minuti Žarkovo je zatreslo mrežu Nevistića, međutim gol nije priznat zbog očitog zaleđa. U 16. minuti susreta Mateo Marić je morao napustiti igru zbog nezgodnog udarca iz neopreznog starta. Umjesto Marića ušao je Lukas Kačavenda.

U 25. minuti vratnica spašava Žarkovo! Stojković je izveo korner, de Haas glavom prebacuje loptu na drugu stativu, a Marko Dabro s dva metra silovito pogađa vratnicu.

U 35. minuti Sandro Kulenović postiže gol za izjednačenje! Stojković je ubacio iz kornera, Mersinaj glavom prenio loptu na drugu stativu gdje je Kulenović spremno pospremio loptu u mrežu.

U 40. minuti Žarkovo ponovno vodi! Nakon izvedenog slobodnog udarca natrčali strijelac Deverlić glavom matira Nevistića za novo vodstvo.

U drugom dijelu bilo je puno izmjena, no ne i promjene rezultata.