NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Malmo - Lokomotiva 5:0

U četvrtak smo u sklopu trećeg pretkola Europske Lige gostovali kod vodećeg kluba švedske lige, Malmoa, te upisali visoki poraz za kraj Lokomotivinog europskog puta za ovu sezonu.

Domaćini su vodeća momčad švedske lige nakon 21 odigranog kola, nasuprot Lokomotivine momčadi koja je u fazi izgradnje i slaganja, te odigranih pet kola HNL-a bez ljetnih priprema ili odmora igrača, što je i bilo vidljivo na terenu jer je Malmo djelovao kao uigranija momčad, što je i uspjela materijalizirati na terenu.

 Već u drugoj minuti prvi pokušaj za Malmo, vidjeli smo ubačaj outa u Loksin šesnaesterac, no Hendija je spremno boksao loptu. U trećoj minuti imali smo slobodni udarac nakon prekršaja nad Kallakuom.Slobodni udarac s tridesetak metara izveo je Sammir, sjajna lopta na kraju nije dobro zahvaćena te je otišla izvan prostora za igru. U idućoj akciji domaćina, u petoj minuti, postižu pogodak golom Thelina.

U 17. minuti susreta Malmo je izigrao obranu Lokomotive te Thelin iskače sam pred Hendiju i postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Kako je vrijeme odmicalo Lokomotiva je pokušavala zaprijetili golu Malmoa, međutim nije uspjevala u svojim napadima. U 30. minuti Adi Nalić povećava rezultat.

Igra Lokomotive bila je tečnija i brža kako je vrijeme prvog poluvremena odmicalo, no nažalost nismo uspjeli ozbiljnije ugroziti vratara Johanssona, tako da smo prvo poluvrijeme ispratili s 3:0 za Malmo.

Ušli smo u drugo poluvrijeme bez izmjena u momčadi Lokomotive. Kao i u prvom dijelu, domaćin je i u drugo poluvrijeme ušao kao dominantnija momčad na terenu. U 51. minuti novo povećanje rezultata. S dvadesetak metara u suprotni kut visoko pucao je Larsson, i pogodio.

U 64. minuti prvi žuti karton na utakmici zaradio je Fran Karačić nakon nesmotrenog starta na dvadesetak metara od gola. Prvu izmjenu imali smo 69. minuti kada je umjesto Sammira ušao Tuci. U 73. minuti peti pogodak na utakmici postiže Rieks. U 75. minuti umjesto Đire ulazi Čeliković. U 84. minuti ušao je Acquah umjesto Kallakua.

Pretrpjeli smo težak europski poraz. No ne treba se prepustiti očaju i melankoliji već izvući poučak i što prije se rekuperirati i okrenuti HNL-u. Podsjetimo, 2015. smo pod vodstvom Ante Čačića izgubili od PAOK-a 6:0 na Toumba Areni, no kako je vrijeme odmicalo bivali smo bolji i uigraniji, te u toj sezoni ponovno izborili Europu. Glavu gore dečki.

MALMO - LOKOMOTIVA 5:0

5' 1:0 za Malmo, strijelac Thelin
17' 2:0 domaćini povećavaju prednost, strijelac Thelin
30' 3:0 novi gol za Malmo, strijelac Adi Nalić 
51' 4:0 strijelac je Larsson
73' 5:0 strijelac Rieks

 

Početna postava: Hendija, Marković, Karačić, Kolinger, Mersinaj, Kovačić, Đira (75' Čeliković), Cokaj, Kallaku (84' Acquah), Petrak, Sammir (69' Tuci)
Klupa: Alex, Čeliković, Osmanković, Tuci, Ćuže, Gluhaković, Acquah