NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Nova sezona eSport Lokosa u PES-u 11v11 modu

NK Lokomotiva Zagreb nastavlja suradnju s društvom 12.Igrač te će tako još jednu godinu sudjelovati u jednom od najpopularnijih modova 11v11 u PRO EVOLUTION SOCCERU, odnosno eFootball serijalu!

Mod 11v11 je sve popularniji kod igrača virtualnog nogometa a poseban je po tome što sa svakim virtualnim igračem na terenu upravlja igrač iz svoga doma. Jako je bitno da se natjecatelji poznaju, da igraju momčadski i da zacrtanu taktiku prenesu na virtualne terene. Bitna je disciplina i red kao i u pravom nogometu a svaka greška se skupo naplaćuje od protivničke ekipe.

 eSport Lokomotiva Zagreb ove godine pojačala je svoj roster dolaskom niz igrača a prvenstveno promjenom trenera na klupi, tako će u sezoni 21/22 na klupi biti Bojan Živanović.
Bojan je ujedno igrao i napadača u eSport Lokomotivi te je upoznat s problematikom unutar ekipe te dobro poznaje igrače. Vjerujemo da će opravdati povjerenje koje mu je ukazano.

Zbog samo izlaska eFootball serijala i načina na koji nam je prezentiran sami serijal vrlo je izvjesno da ćemo se još neko vrijeme zadržati na eFootball PES2021, odnosno trenutno aktualnom izdanju tvrtke KONAMI.

Trenutno roster eSport Lokomotive broji nešto više od 30 ak igrača a dobar broj je još uvijek na odmorima. Dostupni igrači kontinuirano treniraju i pripremaju se za natjecanja koja su pred nama. eSport Lokomotiva Zagreb ovu sezonu će imati dvije momčadi, tj. uz prvu ekipu postojati će i eSport Lokomotiva II koja će sudjelovati u drugim natjecanjima tu će se nalaziti neki novi igrači i igrači koji će se boriti da budu dio prvog tima.

Ovom prilikom napravili smo mali intervju našeg novog trenera i doznali što očekuje od igrača i kakve rezultate možemo očekivati.

Dobrodošli Bojane! Možete li nam reći zašto ste se odlučili prihvatiti posao trenera eSport Lokomotive Zagreb?

Pozdrav, hvala na dobrodošlici! Prvenstveno jer volim izazove, vjerujem u igrače koje imamo na raspolaganju te uz trud i zalaganje u stvaranje vrhunske momčadi, naravno ne ide ništa preko noći! Došao sam u zdravu sredinu koju poznajem i gdje mene ljudi isto poznaju te sam dobio ovlasti da sam izaberem svoj stručni stožer i ljude u koje imam. Vjerujem da je ispred nas dobro razdoblje uz puno druženja i dobrih utakmica.

 

Možete li nam reći kako idu pripreme i da li već znate koji igrači će biti uvršteni u prvu ekipu?

Već tu poznam dosta igrača i imam viziju kako bi to trebalo izgledati, no problem je što su ljetna vremena te je dosta igrača na odmoru a poklopilo nam se s tim da KONAMI izbacuje potpuno nešto novo pa je vrlo izgledno da ćemo ostati na prošlogodišnjem izdanju! Pokušavam natjerati igrače da igramo svaku večer bar po 2-3 utakmice te puno rotiramo u ekipi što ovisi o igračima koji su tu večer dostupni, zaista imamo dosta dobrih igrača na raspolaganju ali treba proći neko vrijeme da svi kliknemo. Očekujem još veću aktivnost kada se igrači krenu vraćati s odmora, vjerujem da ćemo svi skupa dovesti klub na nivo na kojem želimo biti.

Kako se nosite s pritiskom, postoji li u virtualnim natjecanjima?

U eSport Lokomotivi je puno veća odgovornost nego u nekim klubovima koji nisu predstavnici stvarnih klubova, no nemam problem s tim, dapače što veća odgovornost to bolje funkcioniram! Shvaćam da NK Lokomotiva ima mnogo svojih navijača i nitko ne želi gledati lošu igru svog kluba, bio on stvarni ili virtualni klub! Predsjednik eSport tima od mene želi da stvorim stabilnu i kvalitetnu momčad i s vremenom ekipu koja će se boriti za sam vrh natjecanja u kojima sudjelujemo.

Koliko je momčad eSport Lokomotiva Zagreb otvorena za nove igrače?

Nikom vrata nisu zatvorena, svi koji se žele okušati u ovom modu dobrodošli su u našu momčad. Mene osobno zanima samo rad i trud, kako se igrači pokažu na terenu tako će i igrati, također zvijezda nemamo i ne želimo imati, nitko nije veći od momčadi, samo timski rad. Kroz pripreme koje su u tijeku proći će svi igrači, neki će zaslužiti poziv u prvu momčad neki ne, nikog nećemo otpisati. Oni manje aktivni i koji se možda odmah ne nametnu svojim igrama dobiti će priliku kroz našu drugu momčad izboriti status naše prve ekipe. Isto tako nikom nije zagarantirano mjesto u prvoj momčadi, ako vas uvrstimo u prvu ekipu od vas se očekuje izvedba na razini onog što ste u pripremama pokazali pa čak i više!

S obzirom da se radi o virtualnom nogometu, možete li nam reći koliko utječe udaljenost samih igrača i kako to izgleda za vrijeme utakmice?

Bilo bi ljepše da se možemo vidjeti u svlačionici pa kad ih naljutim moram počastiti pivom no nažalost ovo je virtualni nogomet. Igrači su u svojim kućama pred televizorom i trenutno s PS4 i PS5 konzolom, ali kako KONAMI navodi postojati će i CROSS PLAY VS Xbox i PC te ćemo zasigurno imati igrača koji će se naknadno priključivati s drugih igraćih platformi. Tokom utakmice svi smo u jednom partiju te komuniciramo preko slušalica dok igramo, no red i način u komunikacijama postoji a svaki tim ima svoj način pa tako i mi. U našim utakmica dosta igra i kvaliteta servera odnosno veze kod igrača, nekada ne možeš učiniti ništa pa utakmicu izgubiš ili pobijediš, ali svim igračima preporučamo spajanje putem LAN kabla, WIFI ili čak mobilni podatci nisu stabilni pa mogu uzrokovati smetnje prilikom igranja, zbog tih smetnji može patiti cijela momčad, dakle preko LAN se spajajte!

I za kraj što možete reći o sebi i što želite poručiti igračima?

Ufff teško je pričati o sebi ali ukratko nekad i sam sebi idem na živce mogu tek zamisliti kako je onda igračima koji me slušaju na terenu, dužan sam im mnogo piva! No za sebe mogu reći da sam veliki radnik i da ću dati sebe 120% u stvaranje ove momčadi, da cijeli projekt uspije. Pokušavam da ne filozofiram previše i da skupa sa suradnicima i momčadi uživam u ovom što radimo. Želim pokušati motivirati igrače da što više igraju da zajedno rastemo u cijeloj ovoj priči. Što poručiti igračima? Od igrača želim da budu fokusirani na svaku prvu sljedeću utakmicu, jako je bitno zadržati motivaciju i koncentraciju, netko tko nije igrač, tko nije osjetio miris poraza ili pobjede, ne može ni razumjeti što je to izgubiti ili pobijediti utakmicu u 90. minuti. Znači dok igramo fokus na ono što se trenutno događa na terenu do zadnjeg sučevog zvižduka, bez opuštanja!

Ako se želite okušati u 11V11 modu možete se prijaviti putem linka ispod članka te se pridružiti našim pripremama i vidjeti kako to sve izgleda s strane jednog od igrača, tko zna možda je baš pred vama blistava karijera virtualnog nogometaša. Da bi sudjelovali trebate imati aktualno izdanje tj.  eFootball PES2021 Seson Update te PS+ za vlasnike SONY konzola. Nažalost na ovom izdanju nema mogućnosti CROSS PLAY-a već ono dolazi s novim nastavkom eFootbala koji će biti besplatan (F2P).

PRIJAVNICA ZA NASTUPANJE ZA e-sport Lokomotivu