NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Oproštajni intervju Gorana Tomića

Porazgovarali smo s gospodinom Goranom Tomićem te smo probali zaokružiti njegove protekle tri godine u Lokomotivi.

Kada ste dolazili u zimu 2017. u Lokomotivu, jeste li zamišljali da ćete ostati tri godine, ostvariti najveći klupski uspjeh i biti, u tom trenutku, najdugovječniji trenera HNL-a?

“Svaki trener pri dolasku u novi klub ima želju zadržati se što duže, ja sam došao prije pune tri godine, odradili smo sjajan ciklus gdje smo ostvarili puno dobrih rezultata i uspjeha.
Rekao bih kako je taj ciklus završio s prošlosezonskim finalom Kupa, sada slijedi neki novi ciklus. Meni je stvarno drago da sam bio jedan od najdugovječnijih trenera u hrvatskoj ligi.

Vodio sam 114 službenih utakmica na klupi Lokomotive, iza sebe imamo ostvareno drugo mjesto, bili smo viceprvaci u ligi 10 što je po meni izvanredan rezutat. Po prvi puta igrali kvalifikacije Lige prvaka, bili smo finalisti Kupa, promovirali jako puno mladih igrača koji su ostvarili velike izlazne transfere i omogućili klubu nesmetano funkcioniranje.

Dakle, u tom jednom ciklusu od tri godine napravili smo jako puno dobrih stvari i sigurno da me to čini jako ponosnim.”

 

U Vašem mandate ostvareno je čak 50 pobjeda, koje utakmice za Vas imaju poseban značaj?

“Na ponos mi je čitava prošla sezona gdje smo po svim pokazateljima i ocijenama svih stručnjaka igrali najbolji i najkvalitetniji nogomet u ligi.

Izdvojio bih četiri utakmice kao posebne. Prva je utakmica protiv Dinama na Maksimiru 1:4 u kojoj smo stvarno nanijeli jedan težak poraz Dinamu.
Nakon toga bih izdvojio utakmicu u Koprivnici gdje smo dali pet golova Slaven Belupu, što osim Dinama nitko nije ostvario.  
Zatim, po meni jednu od najboljih utakmica Lokomotive uopće, protiv Hajduka u Kranjčevićevoj, kada smo se s gubitkom od 0:2  vratili I pobijedili 3:2 golom u zadnjoj minuti.
I zadnju utakmicu bi izdvojio protiv Osijeka u Gradskom vrtu koja nam je donijela drugo mjesto.”

Mnogo igrača ste vodili u ove tri godine, iako je nezahvalno isticati pojedince, možete li nekoga izdvojiti posebno, tko je imao poseban utjecaj na suigrače? Za koje igrače smatrate da su napravili najveći iskorak u Vašem mandate?

“Sigurno je jako puno igrača prošlo kroz ove tri godine, ako mogu naglasiti nekoga, to je onda kapetan Denis Kolinger koji je bio primjer i uzor svim igračima, kako na terenu tako i van terena.

Što se tiče pitanja koji igrač je napredovao najviše, moram spomenuti više njih. Izdvojio bih Kastratija koji je u dvije godine došao od igrača iz omladinske škole Lokomotive do Dinama, isto tako i talentiranog veznjaka Kristijana Jakića. Marko Tolić koji je u godinu dana od Sesveta došao do Dinama.
U našem periodu, zahvaljujući sigurno i velikom radu našeg trenera vratara Darka Horvata - Ivo Grbić, koji je od druge ekipe Hajduka došao do Atletico Madrida. Zatim Myrto Uzuni, koji je došao do Ferencvaroša i zabijanju golova Juventusu u Ligi prvaka.
Puno igrača je prodefiliralo kroz naše ruke no ove bih istaknuo kao igrače koji su najviše napredovali.

To sve naravno nisu samo moje zasluge, nego i cijelog stožera koji je fantastično obavljao svoj posao, a posebno moram naglasiti odličnu suradnju s omladinskom školom na čelu s gospodinom Čabrajom i skautskom službom, koji su sve te igrače signalizirali I priključili prvoj ekipi. Trebalo ih je obraditi i napraviti od njih prave igrače.

Ostavljamo isto tako još neke nove mlade igrače koji su u zadnja tri mjeseca participirali u momčadi. Tu su Aliyu Bravo i Roko Šimić, tako da Lokomotiva sigurno ima svjetlu budućnost i perspektivu."

Vaše mišljenje o Vašem nasljedniku, Jerku Leki?

"Jerko Leko je imao veliku igračku karijeru i imao je puno kvalitetnih trenera kroz svoju karijeru. Jerko je inteligentan momak i uvjeren sam da će se brzo prilagoditi novoj stvarnosti. Staž s juniorskom momčadi gdje je tri sezone proveo u vrhu svakako mu je sjajno došao.
Siguran sam da je klub pogodio s njegovim postavljanjem i da je Jerko Leko dugoročno riješenje na klupi Lokomotive. Želim mu  sve najbolje.”

Bilo je I težeg perioda u Vašem mandatu, no klub je čvrsto stao iza Vas nakon rezultatske mini krize, a vi ste opravdali povjerenje na najbolji mogući način.  Koliko Vam je značila podrška vodstva kluba u tim trenucima?

“Svaki trener koji provede u istom klubu neki duži period upadne u neku krizu rezultata i krizu igre. To su normalne stvari u nogometu i nemoguće je da netko u tri godine ne uđe u lošiji period s lošijim rezultatima.

To je sve normalno, jedina razlika od Lokomotive i ostalih klubova je što Lokomotiva stane iza svog trenera.
Gospodin Šikić je u nogometu dugi niz nogometa i sjajno razumije esenciju nogometa. S njim sam imao izvanrednu suradnju punu poštovanja i respekta od prvog do zadnjeg dana.  I to jedina ispravna suradnja kakva bi trebala biti između trenera I direktora.

Isto tako imao sam punu podršku od prvog dana i od predsjednika, gospodina Doličkog, i od izvršnog direktora, gospodina Gudasića kojima se ovim putem još jednom javno zahvaljujem, sigurno su jako puno učinili za mene u provedenom periodu  u Lokomotivi.

Za kraj želim reći kako se zahvaljujem svim navijačima i simpatizerima Lokomotive na podršci, zahvaljujem se svim zaposlenicima u klubu, naravno i svim igračima i stožeru. Od danas ću naravno biti najveći navijač Lokomotive I još jednom, želim svima sve najbolje u budućnosti!”

 

NK Lokomotiva zahvaljuje na lijepim riječima te želi gospodinu Goranu Tomiću puno sreće u nastavku karijere!