NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Osijek - Lokomotiva 2:0

Lokomotiva je u petak gostovala kod zahuktalog Osijeka, na klupi Lokomotive debitirao je iskusni Samir Toplak, kojemu je ovo bila 260 utakmica u HNL-u.

Odigralo smo hrabro i kompaktno, ukupan dojam igre Lokosa je vrlo dobro, međutim, jedan eurogol i jedna greška bila je dovoljna Osijeku za pobjedu od 2:0.

Lokomotiva je djelovala borbeno i angažirano na terenu od početka susreta. Nismo vidjeli osobite izrazito prilike s obje strane, sve do četrnaeste minute. U 14. minuti utakmice, s ruba šesnaesterca iz prvog dodira Kleinheisler je postigao pogodak za Osijek zaista pravim euro pogotkom.

   

NK Osijek - NK Lokomotiva Zagreb Live Score

Nakon primljenog kola vidjelo se po igrači Lokomotive kako nisu se nisu predali ili ustuknuli na terenu pred protivnikom, dapače, Lokosi su bivali opasniji prema naprijed. Najbolje dvije prilike Lokomotive bile su u dvije minute: prvo je Roko Šimić zaprijetio u 39. minuti, a zatim nakon ubačaja iz kornera Cokaj puca glavom tik preko gola.

Ispratili smo prvo poluvrijeme s minimalnim vodstvom Osijeka. Statistički podaci ukazuju kako je posjed lopte bio ravnomjernih 50% obje momčadi, uz 3 udarca Osijeka i 2 udarca Lokomotive, od kojih su obje momčadi imale po jedan u okvir gola, no nažalost, Osijekov eurogol je završio u mreži.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena igrača na terenu. Odmah pri početku drugog dijela vidjeli smo dobru vratarsku intervenciju našeg Krševana Santinija, koji je obranio udarac svog mlađeg brata, Osijekovog Ivana.
U 63. minuti vidjeli smo krasnu akciju, Kallaku je dodao Aliyuu na desnu stranu, Aliyu je provukao loptu Bočkaju kroz noge te uputio ubačaj, međutim obrana Osijeka dobro je postavljena. Kako vrijeme drugog poluvremena je odmicalo to je Lokomotiva djelovala sve rasterećenija, rastrčanija i goropadnija.

U 66. minuti Marin je povukao loptu dvadesetak metara te uposlio Šimića, Šimić se okreće s obrambenim Osijekovim igračem na leđima te sjajno puca - golman Ivušuć morao se ispružiti kako bi obranio, te je nekako to i uspio.

U 67. minuti Lešković je dobio žuti karton, što je njegov treći akumulirani žuti karton, što znači da Lešković preskače prvu narednu utakmicu nakon reprezentativne pauze, protiv Hajduka u Kranjčevićevoj. Vrijedi spomenuti kako je u prvih 10 minuta i Roko Šimić dobio žuti karton, kao i Cokaj u 74. minuti, obojici je to također treći žuti karton te i Šimić i Cokaj propuštaju Hajduk.

U 75. trostruka izmjena Lokomotive. Umjesto Marića ušao je Petrak, umjesto Čelikovića Chajia, te je ušao Pivarić umjesto Kallakua.

U 77. minuti nakon slobodnog udarca i ubačaja Osijeka, najviši je bio Mierez koji povisuje udarcem glavom na 2:0. Do sudačke nadoknade nismo vidjeli izglednije prilike, no zatim u sudačkoj nadoknadi svjedočili smo tri sjajne obrane Krševana Santinija.

Lokomotiva je upisala poraz, no s optimizmom ulazimo u pauzu zbog utakmica reprezentacija, jer večeras smo vidjeli dosta pozitivnih stvari i pomaka u igri Lokomotive i pristupu igrača.

 

OSIJEK - LOKOMOTIVA 2:0

14' 1:0 strijelac Kleinheisler
77' 2:0 strijelac Mierez

 

Početna postava: Santini, Cipetić, Papadopoulos, Lešković, Čeliković (75' Chajia), Cokaj, Marić (75' Petrak), Kallaku (75' Pivarić), Marin, Šimić, Aliyu
klupa: Hendija, Malikji, Marković, Maleš, Petrak, Pivarić, Chajia, Osmanković, Salihu