NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Osijek - Lokomotiva 2:1

Lokomotiva je u srijedu odigrala nadoknadu 6. kola protiv Osijeka u Gradskom vrtu i upisala minimalni poraz. Gosti su poveli iz slobodnog udarca i povisili rezultat iz kaznenog udarca, tako da je, zanimljivo, jedini pogodak iz igre, svoj prvijenac u dresu Lokomotive, postigao belgijac marokanskih korijena, Moutir Chajia.

Kapetan Kolinger protiv Dinama u zadnjoj utakmici akumulirao je tri žuta kartona, tako da je preskočio ogled u Osijeku, a kapetansku vrpcu nosio je Fran Karačić.

Domaćin je ušao bolje u utakmicu. Osijek je poveo u 9. minuti. Iz slobodnog udarca Marin Pilj prebacio je preko život zida te poentirao s dvadesetak metara za vodstvo Osijeka.

U 39. minuti dosuđen je kazneni udarac za Osijek nakon povlačenja Miereza. Mierez je izveo kazneni udarac, Hendija je u obrani zahvatio loptu, no ipak su osječani povećali vodstvo. Ispratili smo prvo poluvrijeme s 2:0 za Osijek.

U drugo poluvrijeme ušli smo s dvije izmjene. Umjesto Malikjija ušao je Tahiraj, a umjesto Čelikovića Kallaku. Osijek je i u drugo poluvrijeme ušao kao konkretnija i opasnija momčad na terenu. U 52. minuti Osijekov Erceg pogađa gredu.
U 56. minuti ponovno dvostruka izmjena izašli su Petrak i Đira a ušli Cokaj i Chajia. Šesdeset sedma minuta svakako je pripala Hendiji - u istoj akciji Osijeka imao je dvije maestralne obrane, te rezultat ostaje 2:0.

U 73. minuti Kallaku je sjajno ušao u osijekov šesnaesterac, dodao Aliyuu, koji asistira Chajiai koji postiže svoj prvijenac u dresu Lokomotive za smanjivanje vodstva Osijeka! Odmah nakon asistencije, Aliyu je izašao iz igre a ušao je Sammir.

Kako je vrijeme odmicalo Lokomotiva je bivala jača, konkretnija i opasnija. Međutim, konačan rezultat je 2:1 za Osijek.

 

OSIJEK - LOKOMOTIVA 2:1

9' 1:0 strijelac Pilj iz slobodnog udarca
39' 2:0 strijelac Mierez iz kaznenog udarca (11m)
73' 2:1 strijelac Chajia

 

Početna postava: Hendija,Marković, Kovačić, Osmanković, Karačić, Čeliković (46' Kallaku), Petrak (56' Chajia), Aliyu (73' Sammir), Đira (56' Chajia), Malikji (46' Tahiraj), Tuci
klupa: Alex, Sammir, Cokaj, Tahiraj, Chajia, Gluhaković, Ibishi, Kallaku