NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Osijek - Lokomotiva 2:2

U subotu smo u sklopu 29. kola gostovali u Osijeku. U prilično sadržajnom utakmici domaćin je poveo, Aliyu je postigao prekrasan gol škaricama za izjednačenje, Čavlina je obranio kazneni udarac, jokeri s klupe Tuci i Kulenović za preokret su upisali asistenciju i gol, da bi konačnih 2:2 postavio Mierez.

Nakon nekoliko utakmica pauziranja zbog ozljede pete, Vladan Bubanja vratio se u kadar i odmah uskočio u početni sastav u Gradskom Vrtu.

Osijek je poveo u 9. minuti susreta, nakon ubačaja s desne strane, Mierez glavom postiže zgoditak. U trienaestoj minuti Aliyu je nakon sjajne akcije pucao pored gola.

U 22. minuti poravnanje rezultata! Cipetić je ubacivši pronašao Aliyua, koji iz prvog dodira primiruje lopte a iz drugog dodira škaricama gađa mrežu!

U 27. minuti doživjeli smo vrlo ne inteligentan, ili namjerno krvnički start petom Miereza nad kapetanom Marićem na sredini terena, prošao je bez kartona.

U 29. minuti dosuđen je kazneni udarac za Osijek nakon duel utrke Stojkovića i Jugovića. Žuti karton dobio je Stojković. A Nikola Čavlina majstorski je obranio jedanaesterac!

U nastavku je Osijek imao jednu, a Lokomotiva dvije dobre prilike, međutim prvo poluvrijeme ispratili smo s rezultatom 1:1.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena, prva izmjena bila je u 55. minuti kada je Kulenović zamijenio Goričana. U 68. minuti ušao je Tuci a izašao Stojković. U 77. minuti ušli su Smakaj i Pivarić umjesto Marića i Žilinskog.

U 80. minuti sjajna akcija! Cipetić je ubacio, glavom pronalazi Kulenovića koji također glavom zabija gol za preokret Lokomotive! 

Pet minuta kasnije, došlo je do pogreške u primanju lopte u obrani Lokomotive te je Mierez glavom postigao drugi gol za izjednačenje rezultata. 

 

OSIJEK - LOKOMOTIVA 2:2

9' 1:0 strijelac Mierez
22' 1:1 strijelac Aliyu Bravo
80' 1:2 strijelac Kulenović
85' 2:2 strijelac Mierez

Početna postava: Čavlina, Žilinski, Mersinaj, Aliyu, Kačavenda, Marić, Kalaica, Goričan, Stojković, Cipetić, Bubanja
Klupa: Šubarić, Salihu, Šotiček, Kulenović, Tuci, Smakaj, de Haas, Milićević, Hanuljak, Pivarić, Vranjković, Vasilj