NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Osijek - Lokomotiva 3:1

Otvorili smo 17. kolo gostovanjem u Gradskom Vrtu kod vodeće momčadi lige - Osijeka.

Poveli smo i izgledali dobro na terenu do prvog crvenog kartona u 72. minuti (bilo je 1:1). Osijek je to iskoristio za konačnih 3:1. Drugi crveni dobio je Cokaj, tako da smo završili utakmicu s devetoricom.

Trener Čabraja nije imao na raspolaganju standardne bekove iz udarne postave, Cipetića zbog tri akumulirana žuta kartona, te Milićevića zbog ozljede.

Cokaj je izveo korner u 9. minuti, na prvoj stativi silovito je skočio Sandro Kulenović i poentirao glavom za vodstvo Lokomotive!

U 16. minuti vidjeli smo odličnu priliku za Osijek, nakon visokog ubačaja domaćina, Žaper puca no Nevistić spremno izbija loptu u aut. Tri minute kasnije Pivarić je izveo loptu iz auta, osjekovi braniči pokupili su loptu, uz dojam kako su obojica igrali rukom.

U 25. minuti Bočkaj je izveo slobodni udarac, Topčagić puca glavom i pogađa stativu. Rezultat se nije mjenjao sve do 40 minute kada je Nejašmić sa dvadesetak metara zapucao u suprotni kut za poravnanje rezultata. S tim smo rezultatom ispratili prvo poluvrijeme.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena. Odmah pri početku imali smo dvije dobre prilike preko Aliyua i Kulenovića, no vratar Malenica bio je spreman na obrane.

Uzvratio je Bočkaj udarcem, no preko gola, da bi minutu kasnije Goričan precizno pucao na drugoj strani, no Malenica ponovno brani i izbacuje loptu u korner. Cokaj je izveo korner a Soldo je bio na lopti, no Bartolec je loptu otklonio s gol crte, te nije bilo promjene rezultata.

U 57. minuti Fiolić je pucao pucao pred gola. Zanimljivo, sva tri gore spomenuta igrača Osijeka su bili igrači Lokomotive.

U 72. minuti Aliyu je zaradio drugi žuti karton, tj. isključujući crveni, tako da zadnjih dvadesetak minuta Lokosi su s deset igrača na terenu. 

U 76. Bočkaj krvnički po Kačavendi iako nije mogao doći do lopte. Zaradio je tek žuti karton, u pokazivanju nevjerice zbog tako blage kazne, Soldo i trener Čabraja također su dobili po žuti karton.

U 84. minuti Žaper je pucao s dvadesetak metara, lopta se silovito odbila od grede do gol crte i vratila Nevistiću. VAR je provjeravao da li je lopta cijelim obujmom prešla crtu, pokazalo se da nije. U 88. minuti Daku je postigao gol na asistenciju Miereza.

Prva izmjena u Lokomotivi bila je u 90. minuti, kada su ušli Đira i Hohxa umjesto Marića i Goričana. 

U 93. minuti sudac Pajač pokazuje Cokaju crveni karton nakon sudaranja s vratarom Malenicom.

Tuci je u 94. minuti ušao u igru umjesto Marića, to mu je prvi HNL nastup nakon teške ozlijede koju je zadobio u siječnju 2021. godine.

Konačnih 3:1 postavio je Fiolić u 96. minuti.

 

OSIJEK - LOKOMOTIVA 3:1

9' 0:1 strijelac Kulenović
40' 1:1 strijelac Nejašmić
88' 2:1 strijelac Daku
96' 3:1 strijelac Fiolić

 

Početna postava: Nevistić, Pivarić, de Haas, Soldo, Vranjković, Marić, Cokaj, Goričan, Kačavenda, Aliyu, Kulenović
klupa: Santini, Musa, Maleš, Mersinaj, Đira, Hoxha, Dabro, Tuci, Stojković