NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Osmina finala kupa - Gorica - Lokomotiva 3:1

Lokomotiva i Gorica iskoristili su odgođeno, 14. kolo, u kojem su njihovi protivnici Šibenik i Istra bili primorani zbog epidemiološke situaicje zatražiti odgodu, tako da su se Lokomotiva i Gorica usuglasile kako će termin odgođenog kola iskoristiti za odigravanje osmine finala hrvatskog Kupa.

Konačan rezultat bio je 3:1 za Goricu. Lokomotiva je odigrala dobru utakmicu, posebice u drugom poluvremenu, no bilo je previše neiskorištenih prilika. Lokomotiva je imala čak 20 udaraca, od toga čak 11 u okvir, naspram Goričih šest udaraca.

U početnim minutama vidjeli smo klasično odmjeravanje snaga na sredini terenu. Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 19. minuti kada je Hendija sjajno obranio udarac goričinog Babeca.

U 25. minuti Chajia je izveo korner, najviši u skoku bio je, također najviši, Kolinger koji glavom pogađa stativu! Lopta se, nažalost, odbila s vanjske strane.

U 29. minuti Gorica je povela. Lovrić je promijenio stranu, te je s desne strane ubacio loptu, lopta je neokrznuto putovala do gola, preskočila obrambene igrače Lokomotive, a najbolje se snašao  Mitrović koji postiže pogodak za vodstvo Gorice.

U 32. sjajna prilika Lokomotive! Karačić je probio stranu, dodao Cokaju kojem nažalost u primanju bježi lopta! Zaista sjajna prilika. Četiri minute kasnije Karačić je imao još jedan oštar ubačaj, Aliyu je pucao glavom, no vratar Kahlina brani. U 43. minuti kapetan Kolinger je povukao loptu od Lokomotivinog do Goričinog kaznenog udarca, dodao Chajiji koji puca silovito, no Kahlina još jednom brani.

Prvo poluvrijeme ispratili smo s minimalnom prednošću domaćina.

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, izašao je Kovačević a ušao Tuci, igru je i napustio Acquah a ušao Kallaku. U početnoj minuti 2 udarca Lokosa! Prvi je Tuci pucao glavom pored gola, a zatim Tahiraj iz prvog dodira atraktivno puca pored gola.

Isplatio se otvoreniji gard ulaskom u drugi dio! Chajia je nanizao dvojicu te dodao Aliyu koji postiže pogodak izjednačenja! U 55. minuti Aliyu je ispratio kontru Gorice, te u nastojanju da blokira loptu nezgodno pao na rame, te je morao napustiti igru, no na sreću, vratio se brzo u igru.

U 62. minuti sjajna akcija i lopta Tucija prema Tahiraju koji silovito puca, no Kahlina još jednom brani!

Iako je cijelo drugo poluvrijeme Lokomotiva bolja momčad na terenu, s velikim brojem napada, Gorica je ponovno povela. U 72. minuti Lovrić je u kontranapadu postigao gol s dvadeset metara, gdje je pogodio suprotni kut. Lokomotiva je krenula brzo po izjednačenje, međutim Hamad je poentirao i matirao Lokose s trećim postignutim golom Gorice.

U 89. minuti Babec je igrao rukom u svom kaznenom prostoru te je dosuđen kazneni udarac. Fran Karačić bio je izvođač, no vratar Kahlina obranio je Franu udarac, tako da se nije mjenjao rezultat.

 

GORICA - LOKOMOTIVA 3:1

29' 1:0 strijelac Mitrović
50' 1:1 strijelac Aliyu
72' 2:1 strijelac Lovrić
77' 3:1 strijelac Hamad

 

početna postava: Hendija, Čeliković, Kovačić, Kolinger, Karačić, Cokaj, Acquah (45' Kallaku), Aliyu, Chajia, Tahiraj, Kovačević (45' Tuci)
klupa: Lukić, Malikji, Jelavić, Petrak, Papadopoulos, Tuci, Pivarić, Đira, Kallaku