NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Panathinaikos - Lokomotiva 2:2

Lokomotiva je u petak odigrala prijateljsku utakmicu s grčkim velikanom Panathinikosom. Kao što znate, ovaj vikend odgođena je utakmica 4. kola zbog Rijekinih obaveza u Europu, tako da je Lokomotiva operativno i logistički sjajno odreagirala i aranžirala prijateljski susret u Atenu uz asistenciju naših prijatelja iz nizozemskog PR Sporta.

Lokosi su u petak oko podne sletjeli u Atenu. Napravili su kratki regeneracijski trening, a zatim u predvečer se zaputili na stadion Municipal Stadium of Kallithea.

Trener Čabraja odlučio je započeti utakmicu s gotovo istim sastavom kao i prethodne tri prvenstvene utakmice. Milićević je zadobio lakšu ozlijedu te je trebao pauzirati par dana, tako da je u prvom sastavu večeras Stojković.

Od početka je Lokomotiva počela s visokim pritiskom na protivnika. Iako u  početnih par minuta nismo vidjeli prilike s obje strane, možemo posvjedočiti kako se igra zaista s visokim intenzitetom I brzinom. Sve do 6. Minute kada je Stojković pucao s ruba šesnaesterca a domaći golman se morao dobro ispružiti kako bi obranio. Iz tog kornera je I domaći branič igrao rukom, međutim bez intervencije suca.

U petnaestoj minuti domaćini su imali sjajnu priliku no Santini je bio na visini zadatka i vrhunski obranio.
U 20. Minuti Lokomotiva je povela! Kačavenda je s ruba šesnaesterca krasno zapucao visoku loptu I pogodio malu mrežicu suprotne strane za vodstvo Lokomotive!

U 29. minuti Stojković je izveo slobodan udarac preko živog zida, no nije uspio iznenaditi vratara.

Kada već nisu dosudili pravilan kazneni udarac za Lokomotivu na početku susreta - dosudili su "domaćinski" za domaćina, kada je nakon skoka na loptu igrač domaćina pao. Iz kaznenog udarca su i izjednačili.

Svega dvije minute kasnije, tragikomična situacija.. PAO je prekinuo napad Lokomotive, u brzoj kontri su poslali dugu loptu na napadača koji je dobrih 5 metara bio u zaleđu, no suci se nisu oglasili, tako da je domaćin preokrenuo rezultat. Zaista, u najmanju ruku, neobično da nije dosuđeno očigledno višemetarsko zaleđe. Strijelac oba pogotka bio je Hatziyovanis

U drugo poluvrijeme ušli smo s tri izmjene. Ušli su Osmanković, Artistico i Raul umjesto Dabre, Stojkovića i de Haasa.

Ukupan dojam kako se nastavila brza utakmica s naelektriziranom atmosferom, na rubu konteksta prijateljske utakmice. U 60. minuti ušli su Maleš, Vranjković i Marku umjesto Cipetića, Cokaja i Aliyua. Imali smo u nastavlu dvije lijepe akcije, međutim nastavilo se s tragikomičnim sudačkim odlukama, tako da su dosuđeni prekršaji u napadu u dvije čiste situacije. U 67. minuti Hendija je zamijenio Santinija na vratima. Dvije minute kasnije imao je sjajnu obranu! U 73. minuti ušli su Salihu i junior Lokosa Žilinski umjesto Solde i Kačavende. U 75. sjajan prodor Lokosa po boku, no dosuđeno je nešto neodređeno za domaćine, te je prekinuta akcija. U 80. minuti Dajčer je debitirao u dresu seniora Lokomotive, nakon što je prva tri prvenstvena kola bio na klupi, ušao je umjesto Marića. Posljednja izmjena bila je kada je Magdalenić ušao umjesto Pivarića. Kapetansku traku, koju je dobio od Santinija, Pivarić je proslijedio Malešu.

U 87. minuti pogodak za Lokomotivu! Artistico je sam zaslužan za gol! Ukrao je loptu braniču s leđa, sam krenuo na vratara i matirao ga za izjednačenje!

Sve u svemu, bila je iznimno igrati po sparnih 31 Celzijusev stupanj, iako je utakmica započela u 21 sat, u naelektriziranoj atmosferi, na rubu kriterija prijateljskog susreta, te s pomalo domaćinskim susretom, bila je ovo sjajno odigrana utakmica!

 

PANATHINAIKOS - LOKOMOTIVA 2:2

20' 0:1 Kačavenda 
38' 1:1 Hatziyovanis kazneni udarac 11m
40' 2:1 ponovno Hatziyovanis
87.2:2 Artistico

 

Početna postava: Santini, Pivarić, de Haas, Soldo, Cipetić, Cokaj, Marić, Stojković, Kačavenda, Aliyu, Dabro
klupa: Matasović, Hendija, Maleš, Marku, Magdalenić, Artistico,Čabrajić, Osmanković, Dajčer, Vranjković, Salihu, Žilinski, Florutz