NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

PES eSport Lokomotiva ide dalje u novu sezonu

2020. godina je iza nas, pamtiti ćemo je po osnivanju PRO EVOLUTON eSport tima Lokomotiva Zagreb, prvog službenog PES tima u Hrvatskoj. Serijal uz kojeg smo odrasli, naša svakodnevnica I najvažnija sporedna stvar na svijetu.


U današnje vrijeme dosta se razlikuje od godina kada smo se družili u garažama i stanovima te igrali live turnire i sanjarili kako bi bilo da igramo 11v11, možda igrati za neki hrvatski nogometni klub? Danas više ne sanjarimo, 11v11 je najpopularniji mod igranja PRO EVOLUTION SOCCERA a mi smo igrači NK Lokomotive Zagreb, kluba koji je prvi prepoznao potencijal eFootballa I cijele PES zajednice.

 

Osnivanjem eSport tima Lokomotiva pokrenuli su se I ostali igrači sa PES scene u hrvatskoj, te su redom službeno dobili eSport timove HNK Hajduk Split, NK Istra 1961, HNK Šibenik, HNK Gorica I GNK Dinamo.


HNK Hajduk Split je imao najviše uspjeha u prvoj sezoni HFP Legendary League 11vs11 koju su organizrali Grci, prvog profesionalnog 11v11 eSport natjecanja u kojem su sudjeluju hrvatski klubovi. Hajduk je pobjednik ligaškog kupa, u finalu su bili bolji od eSport momčadi Partizana dok su u doigravanju za prvaka u polufinalu izgubili baš od eSport momčadi Partizan, koji su u borbi za prvaka izgubili od Galacticos Efootball tima.

Za eSport Lokomotivu Zagreb ova sezona je bila turbulentna. Završili smo na 12 mjestu ligaškog natjecanja a u kupu smo bili jako blizu za izboriti doigravanje. Naši prioriteti su bili sastaviti ozbiljnu I stabilnu močad te smo sa poprilični brojem igrača ušli u sezonu, trenera nismo imali već su za kormilo stali Goran Bulić, Ivan Šakić I Nikola Novoselec. Bulić je najviše bio na čelu eSport tima 12.Igrača te je poznavao sve igrače, Šakić je kraće vrijeme vodio FUMA tim I aktivno sudjelovao s više izbornika u izgradnji MULTI momčadi dvanaestog igrača. Novoselec je postavljen za predsjednika I jedan od važnijih ljudi u našoj eSport zajednici.

Kroz prvu sezonu Lokosi su imali odličnih rezultata , nes(p)retno izgubljenih utakmica no I utakmica gdje nisu bili prepoznatljivi što I nije bilo iznenađenje za momčad koja je u nastajanju te igra svoju prvu profesionalnu sezonu, stožer se s vremenom I proširio te se počelo još ozbiljnije raditi, dovedeni su I neki novi igrači.
Trebalo je vremena da svakom igraču sjedne njegova pozicija, da otkrijemo gdje igrači najviše daju momčadi, mjenjalo se dosta I svi su dobijali šansu za dokazivanje što je ponekad znalo rezultirati porazima a nekada I vrlodobrom utakmicom.

Mod 11v11 je sve popularniji kod igrača virtualnog nogometa a poseban je po tome što sa svakim virtualnim igračem na terenu upravlja igrač iz svoga doma. Jako je bitno da se natjecatelji poznaju, da igraju momčadski i da zacrtanu taktiku prenesu na virtualne terene. Bitna je disciplina i red kao i u pravom nogometu a svaka greška se skupo naplaćuje od protivničke ekipe. Trener je zadužen za taktiku i postavljanje momčadi.

Pred kraj godine uprava kluba na čelu s predsjednikom je odlučila o raspisivanju natječaja za trenera eSport tima Lokomotiva Zagreb. Za trenera je izabran Filip Šegvić, splićanin koji je svojim programom zadobio povjerenje predsjednika kluba te dobio mandat u narednom periodu. Na već kvalitetnim temeljima koje su postavili spomenuta trojka sa svojim suradnicima Šegvić je počeo graditi novu momčad te je pripremati za drugu sezonu HFP Legendary League.

Lokosi imaju treninge tri puta tjedno , dosta ozbiljniji pristup daje nam za pravo da se nadamo I rezultatski boljoj sezoni od prethodne. Prijenose utakmica možete pratiti na kanalu ESPORT LOKOMOTIVA (LINK) a uskoro nas očekuje predstavljanje rostera za nadolazeću sezonu.