NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Počinje nova sezona u PESu za eSport Lokomotivu

U petak, 02.10.2020 počinje najveće 11v11 eFootball PES profesionalno natjecanje u organizaciji VGL eSports & HFP (Virtual Gaming Leagues & Helenic Federation PES - Greece).


U HFP Legendary League igra i naša momčad eSport Lokomotiva Zagreb, koja se nalazi u Europskoj diviziji s 14 ostalih PRO eSport momčadi. Natjecanje otvaramo protiv PES Gladiators (RUS) u 21:45h dok u 22:40h igramo protiv International Club eFootball (UAE).


Mod 11v11 je sve popularniji kod igrača virtualnog nogometa a poseban je po tome što sa svakim virtualnim igračem na terenu upravlja igrač iz svoga doma. Jako je bitno da se natjecatelji poznaju, da igraju momčadski i da zacrtanu taktiku prenesu na virtualne terene. Bitna je disciplina i red kao i u pravom nogometu a svaka greška se skupo naplaćuje od protivničke ekipe.


HFP Legendary League je prvo profesionalno natjecanje a svi natjecatelji imaju virtualne igrače jačine (overalla) 85 te po tom pitanju prednosti nemaju nad drugim momčadima.


eSport je sve popularniji te se sve više nogometnih klubova uključuje u samo priču te stvaraju svoje momčadi za ovaj tip natjecanja. U Hrvatskoj nakon eSport Lokomotiva uključio se i HNK Hajduk Split te ćemo osim susreta u HNL-u pratiti i virtualne susrete u HFP Legendary League između dva rivala !

U razgovoru s Ivanom Šakićem (shaja1312), čovjekom koji je osnivač dvije vodeće PES organizacije (12.Igrač i PES Expert) u Hrvatskoj te trenutno voditeljem Društva 12. Igrač otkriveno nam je da je u zajedničkom cilju obje organizacije pokretanje virtualne HNL gdje bi sudjelovali svi klubovi iz Hrvatske. Sama ideja zvuči zanimljivo no na potezu su HNS i ostali klubovi iz Hrvatske koji bi trebali krenuti putem eSport Lokomotive i HNK Hajduk Split.


PES zajednica u Hrvatskoj je svakim danom sve brojnija a istinskim zaljubljenicima serijala nudi se mnoštvo raznih online i live natjecanja.


Trenutni poredak i raspored igranja HFP Legendary League možete pogledati OVDJE.


Sve najave i utakmice eSport momčadi Lokomotiva Zagreb možete pratiti službenim kanalima
12.Igrača (twitch, twitteryoutube & facebook)