NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Prijateljska s Orijentom

U sunčanu, no vjetrovitu subotu, Lokomotiva je odigrala prijateljsku utakmicu s NK Orijentom u Kranjčevićevoj i remizirala 1:1 golom Roka Šimića.

Kako smo već pisali, trener Toplak na raspolaganju nije imao šest reprezentativaca, Cokaja, Kallakua, Cipetića, Marina, Salihua i Papadopoulosa.

Lokomotiva je krenula u sastavu Hendija, Čeliković, Pejović, Osmanković, Malikji, Musa, Maleš, Chajia, Kim, Šimić, Petrak

Od 9. minute gosti su poveli, nakon pogreške stoperskog dvojca Lokomotive. U 21. minuti izjednačili smo golom Maleša. Nakon ubačenog kornera i par zračnih dodavanja, Maleš je glavom poentirao za izjednačenje, međutim, gol je poništen jer u istoj akciji je dosuđen prekršaj za crveni karton igraču Orijenta, te dodatni crveni karton drugom igraču Orijenta.
Lokosi su imali kazneni udarac. Siguran s bijele točke bio je Roko Šimić. Kako je riječ o prijateljskom susretu, ne bi bilo smisla odigrati utakmicu s 9 igrača na terenu, tako da, na inzistiranje Samira Toplaka, Orijentu su ušla dva nova igrača u igru.
Do kraja prvog dijela vidjeli smo jednu pravu priliku, Kim je pucao s desne strane, no protivnički vratar sjajno je obranio udarac. Ispratili smo prvo poluvrijeme s 1:1.

U drugom dijelu ušli smo s tri izmjene, ušli su Marković, Marić i junior Stojković umjesto Čelikovića, Pejovića i Maleša. Kako je vrijeme odmicalo, ulazili su juniori Lokomotive, mladići su donijeli potrebni impuls i svježinu, kako je vrijeme odmicalo Lokomotiva je sve više prijetila vratima Orijenta. Međutim, konačan rezultat završio je 1:1.