NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Rijeka - Lokomotiva 1:0

U predzadnjem kolu sezone gostovali smo kod drugoplasirane Rijeke na Rujevici. Trener Tomić uz početnu postavu, imao je na raspolaganju samo petoricu igrača na klupi sa zamjenama. Zanimljivo kako je Rijeka u prvom sastavu imala čak pet igrača koji su nosili dres Lokomotive: Sluga, Tomečak, Capan, Halilović i Puljić, a u igru je ušao i šesti, Petar Mamić.

Vrijedi spomenuti kako je ovom utakmicom Nikola Burić upisao svoj debi u dresu Lokomotive u HNL-u.  Lokomotiva je stvorila prvu priliku na utakmici, u petoj minuti Uzuni je pucao glavom, međutim lopta je prešla preko gola, u nastavku je Hujber imao pokušaj na gol, međutim u prvih dvadeset minuta nije bilo izglednije prilike za postići pogodak, s obje strane.

A zatim je od dvadesete minute počeo presing igrača Rijeke, koja je postajala sve opasnija momčad. Nizali su prilike, no obrana Lokosa je bila pravovremena i koncentrirana. Sve do 36. minute kada je izigrana obrana ostavila prazan prostor Muriću koji postiže pogodak za vodstvo. S rezultatom 1:0 završili smo prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Lokomotiva se oslobodila defenzive te krenula prema naprijed. Kako je vrijeme odmicalo Lokosi su sve više kreirali prilike, posebno vrijedi istaknuti period od 60. do 75. minute kada se osjetilo da, figurativno rečeno, gol visi u zraku: Prvo je Ivanušec sjajno pucao s ruba šesnaesterca, no lopta prolazi pored vrata, zatim je Lecjaks sjajno uposlio Drožđeka koji neprecizno puca glavom pored gola, a u trećoj prilici je Uzuni sjajno razigrao Drožđeka, koji je sjajno pucao, no golman Sluga brani.
Zatim je Mlinar izveo slobodan udarac s tridesetak metara, iz pozicije gdje su svi očekivali ubačaj, no Mlinar je sjajno zahvatio loptu i pokušao iznenaditi Slugu izravnim udarcem, no Sluga brani.

U 83. minuti Drožđek je opet dobro proigran, dobiva dobru loptu na desetak metara od gola, no u poluokretu nije uspio pogoditi gol. Domagoj Drožđek prošlotjedni je strijelac sjajnog gola u Koprivnici, no nažalost na Rujevici će biti upamćen kao tragičar koji nije iskoristio četiri sjajne prilike.

U 85. minuti doista ne svakidašnja situacija, golman Sluga nije na vrijeme ispucao loptu te je dosuđen indirektan udarac za Lokomotivu s ruba šesnaesterca. Pucao je Lecjaks, no nije bio pecizan, lopta odlazi pored gola.

Ukupni dojam je kako je prvo poluvrijeme otišlo na stranu Rijeke, dok je Lokomotiva svakako bila bolja momčad u drugom dijelu, međutim domaćin je svoju priliku iskoristio.

Čestitamo ovim putem Riječanima na osiguranom drugom mjestu lige.

 

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1:0

36' 1:0 strijelac Robert Murić

 

Početna postava: Grbić, Lecjaks, Majstorović, Kolinger, Hujber, Đurasek (73' Radonjić), Burić Nikola (52' Kastrati), Drožđek (90' Maružin), Ivanušec, Mlinar, Uzuni
klupa: Hendija, Radonjić, Maružin, Kastrati, Burić Mario