NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Rijeka - Lokomotiva 2:1

Lokomotiva je u nedjelju zatvorila peto kolo SuperSport HNL-a gostovanjem na Rujevici. Gledali smo sjajnu utakmicu, Lokosi su poveli, međutim goropadni domaćin je uspio preokrenuti rezultat za konačnih 2:1.

Od prve minute krenulo je u visokom ritmu s puno trke. Prvu priliku na utakmici imao je domaćin u 5. minuti susreta kada je Rijeka izvela nezgodno loptu iz kornera, no Lokosi su se sjajno obranili. Iz te akcije Kačavenda je poveo akciju u kojoj je Lokomotiva povela 7. minuti golom Vladana Bubanje na asistenciju Kačavende!

Već od 18. minute prva izmjena. Igru je napustio asistent prvog gola, Lukas Kačavenda, umjesto njega je ušao Goričan.

U 38. minuti Rijeka je izjednačila. Pašalić je pucao neobranjivo visoku loptu pod gredu s ruba šesnaesterca za poravnanje rezultata.

U sudačkoj nadoknadi od tri minute vidjeli smo jako uzbudljive trenutke gdje su Lokosi imali tri udarca u okvir, no Labrović je sjajno obranio. Gledali smo iznimno dinamično prvo poluvrijeme s izjednačenim ishodom od 1:1.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena. Nastavio se brzi ritam utakmice iz prvog dijela. Rijeka je imala prvu opasnu priliku u 50. minuti kada je Čavlina sjajno obranio udarac s kakvih 5 metara.

U 55. minuti Lokosi su imali slobodan udarac, nakon prekršaja nad natrčalim Goričanom. Pucao je Stojković, no lopta je prošla malo pred gola.

U 60. minuti vidjeli smo ubačaj Rijeke i opasan udarac škaricama Jankovića, međutim Čavlina se ispružio koliko je dugačak se sjajno obranio!

U 67. minuti Kanižaj je probio desni bok te oštro ubacio. Kulenović puca glavom no pogađa gredu!

U 70. minuti druga izmjena u redovima Lokomotive. Izlazi Kanižaj a ulazi Bulatović. Kako to često biva, dok je stoper Mersinaj čekao priliku za ulazak u igru nakon ukazivanja liječničke pomoći, domaći su iskoristili manjak igrača u obrani Lokomotive te preokrenuli rezultat golom Djouahre.

Nakon primljenog gola iz igre je izašao Goričan a ušao Tuci. U 88. minuti Milićević je izveo korner s desne strane. Mersinaj je bio na lopti na prvoj vratnici, uspio je plasirati loptu glavom, međutim malo iznad gola.

 

 

RIJEKA - LOKOMOTIVA 2:1

6' 0:1 strijelac Bubanja
38' 1:1 strijelac Pašalić
78' 2:1 strijelac Djouahra

 

Početna postava: Čavlina, Mersinaj, Kalaica, Milićević, Vranjković, Bubanja, Marić, Kačavenda, Stojković, Kulenović, Kanižaj
Klupa: Hendija, Živković, Matić, Mašić, Tuci, Smakaj, Krivak, Šotiček, Goričan, Fetai, Bulatović, Žilinski