NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Rijeka - Lokomotiva 2:1

U sklopu 23. kola Lokomotiva je gostovala na stadionu Rujevica kod Rijeke. Gledali smo iznimno zanimljivi susret, Lokomotiva je povela golom Ćorića u 35. minuti nakon sjajnog ubačaja Capana, no u 41. minuti Bradarić je izjednačio za 1:1, da bi Gorgon preokrenuo rezultat za vodstvo Rijeke. Utakmica je bila prožeta visokim tenzijama tokom cijelog trajanja susreta, te su u utakmici čak sedmorica Lokosa dobila žuti karton.

Domaćin je od početka susreta postavio brzi ritam, te na već uobičajen način započeo susret silovito kako bi u što ranijoj fazi igre postigao zgoditak. Prijetio je domaćin od početka susreta, najopasniji je bio bivši igrač Lokomotive Franko Andrijašević koji se u 13. minuti našao u prilici za udarac, no pogađa svog suigrača.


U 16. minuti naš Siniša Rožman zaradio je žuti karton nakon što je spriječio opasan prodor Vešovića. U 19. minuti Eros Grezda na sredini terena napravio je neoprezan prekršaj te također zaradio žuti karton.
U 23. minut kada je Rijeka odigrala dugu loptu na Gavranovića, no Šemper je sjajno postavljen te brani vrlo neugodan udarac Riječana. U narednoj akciji Grezda je napravio visoki pritisak na Eleza koji je bio primoran vratiti loptu Prskalu, Grezda je zamalo sam stvorio sjajnu priliku.

Od 30. minute Lokomotiva se opustila i krenula u ofenzivu. Nakon dobrog pokušaja Rožmana i Grezde, u 35. minuti Capan sjajno šalje loptu za Ćorića koji pogađa za vodstvo Lokosa! U slavlju pogotka Ristovski je nasrnuo na Ćorića, te su oba igrača zaradila žute kartone. Već u 37. minuti Andrijašević silovito puca na gol no brani sjajni Šemper. U 41. minuti domaćin s desne strane šalje visoku loptu na Bradarića koji glavom neometano palje loptu glavom u suprotni kut za izjednačenje. Nakon pogotka žuti karton dobili su Vešović i Doležal zbog verbalnog okršaja.
U 44. minuti prvog dijela Zuta je pucao slobodni udarac no Šemper je bio dobro postavljen. Zadnji udarac u prvom poluvremenu bio je u 45+2 minuti kada su domaćini izvodili slobodan udarac, no bez gola, tako da smo prvo poluvrijeme ispratili s rezultatom 1:1

Drugo poluvrijeme Lokomotiva je započela s jednom izmjenom, Valentić je ušao u igru umjesto Rožmana. U 46. minuti Lovro Majer je izborio slobodan udarac na 20 metara od gola, međutim ništa od te akcije. U 47. minuti žuti karton zaradio je Oluić nakon nesmotrenog prekršaja na napadaču Rijeke. U 49. minuti Luka Capan zaradio je žuti karton, šesti žuti na utakmici za igrače Lokomotive.U 51. minuti prvi korner za Lokose na susretu. Korner je izveo Majer za Rrahmanija, no golman Prskalo imao je lak zadatak. U 56. minuti druga izmjena u Lokosima, igru napušta Majer a ulazi Ivanušec. I nakon te izmjene Alexander Gorgon postiže pogodak za preokret rezultata i vodstvo domaćina.
u 60. minuti sudac Gabrilo daje sedmi žuti karton Lokosima, ovoga puta Kolingeru nakon povlačenja dresa suparnika. U 74. minuti Capan i Kolinger sudarili su se glavama, iako je na prvi pregled situacija izgledala iznimno opasna, nakon ukazane liječničke pomoći Kolinger je nastavio susret, no kapetan Capan je izašao s terena te je umjesto njega ušao Mihaljević.
U zadnjim minutama susreta Lokomotiva je krenula u potpunu opsadu riječkog gola, a  domaćin je maksimalno zadržavao vrijeme, što i nije baš odlika šampionskih momčadi. no Lokosi nisu uspjeli izjednačiti rezultat tako da je u ovoj iznimno dramatičnoj utakmici konačni rezultat bio 2:1 za Rijeku. 

 

RIJEKA - LOKOMOTIVA 2:1

35' 0:1 Josip Ćorić postiže gol za vodstvo Lokosa
41' 1:1 Filip Bradarić izjednačuje
56' 2:1 Alexander Gorgon postiže pogodak

 

početna postava: Šemper, Rožman (46' Valentić), Majer (56' Ivanušec), Ćorić, Rrahmani, Grezda, Kolinger, Oluić, Capan (76' Mihaljević), Majstorović, Doležal
klupa: Filipović, Valentić, Karimi, Chiquinho, Bočkaj, Mihaljević, Ivanušec

 

Rijeka - Lokomotiva 2:1
Udarci ukupno 12-2
Udarci u okvir 6-2
Korneri 9-1
Zaleđa 2-2
Prekršaji 13-25
Žuti kartoni 2-7
Posjed lopte 59-41