NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Rijeka - Lokomotiva 2:2

Nakon velike pobjede u Kranjčevićevoj nad Dinamom, svega četiri dana kasnije uslijedilo je teško gostovanje na riječkoj Rujevici. Napokon pred gledateljima, odigrao se atraktivan susret s četiri pogotka u utakmici dostojnoj borbi za drugo mjesto.

Od početka susreta zaigralo se u brzom ritmu, dojma smo, možda zbog zvučne kulise gledatelja, kako je ovo najbrža utakmica s najvišim intenzitetom do sada koju smo gledali u HNL-u od nastavka korone.

Nakon uvodnih petnaestak minuta odmjeravanja snaga, domaćin je počeo stvarati pritisak na Grbićeva vrata, međutim Lokosi su bili disciplinirani u obrambenim zadacima, te su mudro vrebali svoje prilike iz kontranapada. Što se i dogodilo, u 36.minuti! Cokaj je poslao "loptu s očima" prema Kastratiju, koji je izbio sam pred vratara Pandura te zabio za vodstvo Lokomotive!

U drugom dijelu Rijeka je napadala a Lokomotiva odolijevala napadima. U 55. minuti iz igre je izasao Petrak a ušao Jakić. U 64. minuti sjajna akcija Lokomotive, uz brzu tranziciju lopte Uzuni se stvorio pred golmanom domaćina no nažalost ne postiže pogodak za povećanje rezutata.

U 67. minuti riječki Yateke Sterling postiže gol izjednačenja. Odmah nakon pogotka dvostruka zamjena za Lokomotivu, umjesto Cokaja i Tolića ušli su Tuci i Halilović. U 78. minuti Franko Andrijašević preokreće rezultat te postavlja 2:1 za Rijeku. Opet se dogodilo da nakon prilike za Lokose Rijeka u odućoj akciji postiže gol. U 85. minuti novo izjednačenje! Sudac je nakon VAR provjere fosudio najstrožu kaznu, a Fran Karačić bio je siguran s bijele crte za konačnih 2:2!

 

RIJEKA - LOKOMOTIVA 2:2

 

 67' 1:1 Sterling 78' 2:1 Andrijašević / 1:0 36' Kastrati, 2:2 84' Karačić

početna postava: Grbić, Kovačić, Mersinaj, Kolinger, Marković, Cokaj, Tolić, Petrak, Karačić, Uzuni, Kastrati
klupa: Hendija, Rakić, Ćeliković, Majić, Tuci, Jakić, Halilović, Gluhaković, Viduka