NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Rijeka obranila kup Hrvatske: Rijeka - Lokomotiva 1:0

U zadnjoj utakmici sezone 2019./2020. dočekao nas je pravi nogometni spektakl, finale kupa u Šibeniku između Rijeke i Lokomotive.

Lokomotiva je bila bolja i konkretnija momčad tokom cijele utakmice, s izrazitijim šansama za zgoditak, međutim kako to obično biva, kada propustiš svoje šanse onda te protivnik kazni. Iako zvuči kao floskula, i ovoga puta se to pokazalo kao točna teorija.

Već u prvoj minuti susreta Marko Tolić je zapucao s desne strane, no vratar Rijeke brani. U drugoj minuti vjdlei smo prvi korner za Lokomotivu, međutim ne precizan udarac glavom Kastratija.
U petoj minuti susreta bio je prvi korner za Riječane, međutim bez prave prilike. Prvi udarac smo dočekali u 9. Minuti susreta kada je Cokaj dočekao povratnu loptu, međutim udarac mu biva blokiran.

Prvu opasniju priliku za Rijeku vidjeli smo u 13. minuti kada je Galović pucao pored gola.

U 50. minuti vidjeli smo sjajnu priliku Lokomotive! Tolić je povukao za Kastratija koji sjajno puca, a na odbijenu loptu  Uzuni pogađa vratnicu! Nažalost nema pogotka. U 73. minuti Tolić je izveo slobodni udarac s desne strane, najviši u skoku bio je Kolinger, međutim glavom puca preko gola.

U 76. minuti Tibor Halilović pogađa za vodstvo Rijeke. Minutu nakon dvostruka zamjena u redovima Lokomotive: ulazi Sammir u igru umjesto Petraka, te Budimir umjesto Mersinaja. U 82. minuti sjajna obrana našeg vratara Ive Grbića. Dvije minute kasnije umjesto Čelikovića ušao je Stipo Marković.

U 88. minuti rijetko ne viđen fairplay od strane Rijeke. Nakon vraćene lopte zbog ozlijede braniča Rijeke, riječki Escoval, šalje ofenzivnu dugu loptu prema Čolaku koji napada Grbića, Grbić brani loptu. Rijetko viđena situacija moramo priznati.

Uz jaki pritisak Lokomotive, pred kraj zadnje minute reularnog vremena, Budimir puca glavom preko gola. U trećoj minuti sudačke nadoknade Kristijan Jakić pogodio je gredu.

Nažalost Lokosi svoje šanse nisu iskoristili, iako su bili bolja i konkretnija momčad na terenu. Rijeka je svoju jedinu pravu priliku iskoristila te postigla jedini pogodak u utkamici. Čestitamo Riječanima na obrani Rabuzinovog sunca.

 

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1:0

76' 1:0 strijelac Tibor Halilović

početna postava: Grbić, Kolinger, Kovačić, Mersinaj, Čeliković, Cokaj, Petrak, Karačić, Uzuni, Tolić, Kastrati
klupa: Hendija, Marković, Vojković, Rakić, Budimir, Sammir, Majić, Tuci, Jakić, Halilović, Gluhaković, Pejović