NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Šibenik - Lokomotiva 1:4

Otvorili smo 27. kolo gostovanjem u Šibeniku. Unatoč početnom vodstvu domaćina, slavili smo visokom pobjedom od 1:4 za Lokomotivu!

U 4. minuti susreta Soldo je dobio žuti karton zbog nesmotrenog starta. Lokosi su imali veću ofenzivu od protivnika u početnim minutama, međutim domaćin je zabio. U 14. minuti Šibenik je poveo golom bivšeg igrača Lokomotive Erosa Grezde, na asistenciju također bivšeg igrača Lokomotive, Antonia Marina. 

U 18. minuti dosuđen je slobodni udarac s dvadesetak metara nakon prekršaja Ćurića nad Milićevićem. Iz slobodnog udarca lijepu uigranu akciju izveli su izvođač udarca Pivarić s Malešom i Kulenovićem, no udarac Kulenovića lako brani vratar Rogić.

Od primljenog pogotka Lokosi su bivali sve opasniji, držali posjed lopte i ulazili pred šibenska vrata, međutim bez izrazite prilike za zgoditak, tako da smo prvo poluvrijeme ispratili s vodstvom Šibenika od 1:0.

U prvom poluvremenu Lokomotiva je imala 68% posled lopte, te 6 udaraca od toga 1 u okvir, naspram Šibenikova 2 udarca te jedan no krucijalan u okvir.

U drugo poluvrijeme ušli smo s jednom izmjenom, umjesto Josipa Pivarića ušao je mladi Vasilj, koji je izbivao mjesec dana zbog ozljede mišića. Izlaskom Pivarića kapetansku vrpcu preuzeo je današnji slavljenik 33. rođendana - Mate Maleš.

U 56. minuti iz igre je izašao Marko Dabro, a umjesto njega Indrit Tuci. U 64. minuti iz slobodnog udarca s tridesetak metara upravo Tuci sjajno puca preko živog zida no Rogić uspjeha izbaciti u korner! Nastavlja se pritisak Lokomotive na terenu.

U 65. minuti izjednačenje! Cipetić je ubacio rukom s aut crte, Kulenović prenio glavom a Kačavenda primirio loptu, prevario braniča i poentirao za 1:1!

Svega dvije minute kasnije preokret rezultata! Kačavenda je izveo korner, pucao je Mersinaj glavom, vratar Rogić izbio loptu prema Soldi koji zakucava za vodstvo Lokomotive!

Nakon preokreta rezultata Lokosi su i dalje nesamoljivo napadali vrata Šibenika, Kačavenda je imao sjajan udarac. U 70. minuti Šibenikov Perić dobiva drugi žuti karton nakon prekršaja nad Marićem, tako da je Šibenik u zadnjih dvadesetak minuta s igračem manje.

U 75. minuti nakon zračnog duela Sandro Kulenović dobiva žuti karton. Nažalost, ovo mu je treći akumulirani žuti karton što znači da će Kulenović morati preskočiti dvoboj s Hajdukom na Poljudu.

U 76. minuti novi gol Lokomotive! Tuci je uposlio Cipetića koji puca silovito, vratar odbija loptu prema natrčalom Kačavendi koji postiže svoj drugi gol večeras!

U 83. minuti izlazi iz igre igrač utakmice, Lukas Kačavenda, umjesto kojeg ulazi Luka Stojković. U 84. minuti krasna akcija i pogodak Tucija, međutim dosuđeno je zaleđe te gol nije priznat - da bi nakon VAR provjere pogodak ipak bio priznat za 1:4 za Lokomotivu!

U zadnjim minutama izašli su Kulenović i Marić a ušli Goričan i Išlić. U 91. minuti Marć je primio nezgodan udarac, no na sreću nije bilo teže ozljede.

Večeras smo gledali sjajnu predstavu Lokosa, te unatoč početnom vodstvu domaćina, slavili smo visokom pobjedom od 1:4 za Lokomotivu!

 

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 1:4

14' 1:0 strijelac Eros Grezda
65' 1:1 strijelac Lukas Kačavenda
67' 1:2 strijelac Nikola Soldo
76' 1:3 strijelac Lukas Kačavenda
84' 1:4 strijelac Indrit Tuci

 

početna postava: Nevistić, Milićević, Mersinaj, Soldo, Cipetić, Maleš, Marić, Kačavenda, Pivarić, Kulenović, Dabro
klupa: Santini, Salihu, Tuci, Smakaj, Goričan, Stojković, Vranjković, Išlić, Vasilj