NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Šibenik - Lokomotiva 2:1

U subotu je seniorska momčad gostovala na Šubićevcu kod NK Šibenika, te upisala poraz 2:1.

Dan ranije, u petak, je juniorska momčad također gostovala kod Šibenika te pobijedila 2:5 te tako ostvarila šestu pobjedu u šest odigranih kola.

Lokomotiva je započela susret s nekoliko izmjena. Justin de Haas je protiv Osijeka zadobio ozlijedu, tako da je startao Mersinaj umjesto stasitog nizozemca. Od prve minute u napadu su bili Dabro i Kulenović.

Već u petoj minuti domaćini su poveli. Pogodak je postigao Antonio Marin koji je prošlu polusezonu proveo upravo na Kajzerici. Gol je bio preslika primljenog gola od Osijeka - ubačena lopta, visoka svijeća odbijene lopte glavom, gužva u sredini i lopta do protivnika koji poentira.
Od primljenog pogotka Lokomotiva je krenula žustro i angažirano prema golu Šibenika. Imala je nekoliko lijepih prilika, međutim bez zgoditka.
U 27. minuti Milićević je uposlio dugu oštru loptu na Pivarića koji je u sprintu srušen u šesnaestercu Šibenika, te je dosuđen kazneni udarac. Precizan s bijele točke bio je Marko Dabro za izjednačenje!

Prvo poluvrijeme zaključili smo s rezultatom 1:1. Statistika pokazuje kako je Lokomotiva imala 69% posjeda lopte, 8 udaraca, od čega 4 u okvir, naspram 3 udarca Šibenika i 1 u okvir.

U drugom poluvremenu Lokomotiva je nastavila dobru igru iz prvog dijela. Vidjeli smo jedan dobar udarac Kulenovića, no i jednu dobru obranu Nevistića. U 57. minuti dvostruka zamjena za Lokomotivu. izašao je Cokaj, ušao Đira. Musa je ušao umjesto Milićevića. 

U periodu narednih petnaestak minuta Šibenik je opasno prijetio i stvarao prilike. U 74. minuti ušli su Stojković i Maleš umjesto Dabre i Aliyua.

U 77. minuti Lokomotiva je izvela korner, Šibenik je preko Jakoliša povukao brzu kontru i uposlio Marina koji postiže drugi pogodak na utakmici. U 84. minuti izašao je Pivarić, ušao Artistico. Lokomotiva je napadala, no nažalost do kraja nije uspjela postići pogodak. Unatoč sjajnoj prezentaciji igre u prvom dijelu, i djelomično slabijem u drugom dijelu, bez bodova se vraćamo sa Šubićevca.

Na kraju utakmice značajan je samo rezultat, a ne sušta statistika, no ipak je pokazatelj stanja u 90. minuta na terenu, a statistika govori kako je Lokomotiva imala 60% posjeda lopte te 14 udaraca, od čega 9 u okvir, naspram Šibenikovih 8 udaraca od čega 5 u okvir.

 

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 2:1

5' 1:0 strijelac Marin
28' 1:1 strijelac Dabro (11m)
78' 2:1 strijelac Marin

 

 

Početna postava: Nevistić, Milićević, Mersinaj, Soldo, Cipetić, Cokaj, Marić, Aliyu, Kulenović, Pivarić, Dabro
Klupa: Santini, Musa, Đira, Maleš, Artistico, Stojković, Osmanković, Vranjković, Florutz