NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Šibenik - Lokomotiva 2:1

Otvorili smo 3. kolo gostovanjem na Šubićevcu kod Šibenika, te unatoč boljoj igri s više udaraca, prilika, posjeda lopte i svih ostalih statističkih parametara, ostajemo bez bodova.

Vodeći se načelom kako se pobjednička momčad ne mjenja, tako smo ušli u utakmicu s istom početnom postavom kao i u pobjedi protiv Osijeka.

U 19. minuti zatresla se mreža Santinija, Haruki Arai je poentirao no VAR je poništio pogodak zbog zaleđa. Nakon duela u 17. minuti između Aliyua i Mine, Aliyu se ozlijedio, te je nakon višeminutne ukazane liječničke pomoći i povratka na teren, u 21. minuti izašao iz igre a umjesto njega je ušao Indrit Tuci.

U 32. minuti prva velika prilika. Milćević je izvodio slobodan udarac, sjajno je pronašao Vasilja koji zahvaća loptu glavom no vratar Rogić brani. No u 38. minuti Šibenik je ipak poveo. Nakon ubačaja Mine Rak je glavom prenio na Čopa koji glavom matira Santinija.

U intervalu dvije minute od primljenog gola imali smo dvije dobre prilike preko Stojkovića i Tucija, međutim bez zgoditaka, tako da smo prvo poluvrijeme završili s rezultatom 1:0 za Šibenik.

U drugo poluvrijeme ušli smo s dvije izmjene, umjesto Stojkovića ušao je Goričan, te Cipetić umjesto Vranjkovića. Od početka drugog dijela Lokomotiva je krenula furiozno, u prvih deset minuta Lokosi su imali šest sjajnih prilika, no bez zgoditka.

U 59. minuti umjesto Bubanje ušao je Bošković. U 79. minuti Šibenik povećava vodstvo golom Matića. Prethodio je golu duel Čopa i Mersinaja gdje je izgledalo kako je Čop učinio prekršaj pri uzimanju lopte, međutim nakon VAR pregleda pogodak je priznat. U 79. minuti Vasilj uzlazi a ulazi Šotiček.

U 80. minuti Kulenović je pucao, a Matić zaustavio loptu rukom, nakon pregleda VAR situacije dosuđen je kazneni udarac. Strijelac s bijele točke Sandro Kulenović bio je siguran te je smanjio rezultat na 2:1.

Do kraja susreta Lokosi su vidno krenuli po izjednačujući zgoditak, što se i dogodilo debelo u sudačkoj nadoknadi golom Indrita Tucija, međutim zgoditak je naknadno bio poništen zbog zaleđa.

 

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 2:1

38' 1:0 Strijelac Čop
77' 2:0 strijelac Matić
80' 2:1 strijelac Kulenović (11m)

 

 

 

početna postava: Santini, Milićević, Mersinaj, Soldo, Vranjković, Bubanja, Cokaj, Aliyu, Stojković, Vasilj, Kulenović
klupa: Hendija, Salihu, Tuci, Bošković, Smakaj, de Haas, Goričan, Cipetić, Florucz, Šotiček