NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Škola nogometa i Služba za antidoping potpisali Sporazum o suradnji

Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i nogometna škola NK Lokomotiva potpisale su sporazum o suradnji po kojemu će se kontinuirano, svake godine održavati edukacija po svim starosnim kategorijama.

Od 16. do 22. siječnja, u prostorijama Službe za antidoping HZJZ-a, održano je pet antidopinških radionica po skupinama: U-15, U-16, U-17, U-18 i U-19. Radionici i predavanjima prisustvovali su i treneri te gotovo svo prateće osoblje momčadi.

Organizirana su teorijska predavanja o tome što je doping, koji su njegovi učinci na svakodnevni život te o učincima vitamina i drugih dodataka prehrani na tijelo. Nogometaše se upoznalo s tim što je to dopinška kontrola i kako izgleda sama procedura provođenja dopinškog testiranja.

Na antidopinškoj radionici sportaše se podučuvalo kako treba izgledati zdrava sportska prehrana i kada eventualno početi razmišljati o suplementaciji.

Cilj edukacije je razvoj „antidopinškog mentaliteta“. To podrazumijeva stvaranje osjećaja za fair-play, razvoj osobnih vještina fokusiranih na osobni trud i osjećaj postignuća te senzibilizaciju složenog društvenog okruženja u kojem se doping događa.