NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 0:0

U srijedu smo odigrali nadoknadu odgođenog 6. kola u kojem smo gostovali u Koprivnici kod Slaven Belupa. Utakmica u Koprivnici završila je bez pogodaka.

Vrijedi spomenuti kako je Aliyu  odigrao svoju drugu utakmicu u HNL-u, prvu od početka susreta, započeo je u udarnom sastavu i debitant Malikji, aTahiraj i Chayia ušli su u drugom poluvremenu te tako također upisali svoj debi! Unatoč samo osvojenom bodu, sudeći po igri večerašnjih debitanata, Lokomotiva ima svijetlu budućnost!

Prvu priliku vidjeli smo u 7. minuti. Nakon ubačaja Sammira odbijena lopta u gužvi dolazi do Cokaja, no obrambeni Božić u zadnji tren ispucava loptu.

U 9. minuti Slavenov Jeffren igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, međutim sudac Pejin, kao i VAR sudac Vidulin nisu se oglasili.

Prvi udarac uputili su gosti u 18. minuti kada je udarac Jeffrena obranio Hendija. U 29. minuti dugu loptu uhvatio je brzi Aliyu te iz prvog dodira potegnuo na gol, međutim teško uhvatljivu loptu poslao je pored gola.
Prvo poluvrijeme ispratili smo bez pogodaka.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena. Lokomotiva je ušla odlučnije u drugu polovicu utakmice te je neprestano bila opasna po vrata domaćina. Vrijedi spomenuti sjajan udarac Cokaja u 55. minuti koji je išao u "rašlje", no vratar Filipović uspio je obraniti.

U 58. minuti ostvarili smo dvostruku zamjenu s dva debitanta u dresu Lokomotive. Izašao je Sammir a ušao novopridošli belgijanac marokanskog podrijetla Moutir Chajia, te je izašao Malikji a ušao Francesco Tahiraj.

U 63. minuti Tahiraj je probio desnu stranu te uposlio Chajiu, Chajia je sjajno zapucao no vratar brani. 

U 82. minute ponovno dvostruka zamjena u redu Lokosa, umjesto Tucija ušao je Šimić, a izašao je Aliyu a ušao Đira.

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 0:0

 

Početna postava: Hendija, Marković, Kovačić, Kolinger, Karačić, Kallaku, Cokaj, Sammir (59' Chajia), Aliyu (82' Đira), Malikji (59' Tahiraj), Tuci (82' Šimić)
klupa: Alex, Šimić, Petrak, Čeliković, Osmanković, Tahiraj, Chajia, Gluhaković, Đira