NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 0:0

Lokomotiva je u subotu u sklopu 16. kola gostovala u Koprivnici kod Slaven Belupa i osvojila u utakmici bez pogodaka, s igračem manje u drugom dijelu, veliki bod!

To je ujedno i posljednje HNL gostovanje ove kalendarske godine i polusezone. 

U odnosu na prošlu utakmicu trener Čabraja odlučio se za istu postavu, osim što nedostaje kartonirani Tuci umjesto kojeg je od prve minute Aliyu.

Vratar Čavlina iskazao se već u 4. minuti susreta, obranio je dva vrlo teška udarca u istoj akciji Mudražiji, koji se našao na metar od Čavline, no uz sjajne dvije reakcije našeg vratara uspjeli smo sačuvati početni rezultat.
U 7. minuti Slavenov Marina dobio je žuti karton nakon gaženja đonom na Stojkoviću. U 9. minuti kasnije Kulenović je povukao brzu kontru te je uposlio Aliyua, Aliyu puca, vratar domaćina brani, no dosuđeno je zaleđe. U 15. minuti Aliyu puta s petnaestak metara no malo pored gola.

 Izuzev prilika u početnih 20 minuta, vrijedi spomenuti udarac Stojkovića koji, nažalost, prolazi pored gola, tako da smo prvo poluvrijeme ispratili s 0:0.

Odmah na početku drugog poluvremena dogodio se neugodan udarac glavama Aliyua i Solde, te im se ukazivala medicinska pomoć. Na sreću, obojica su nastavila susret.

U 49. minuti Cipetić je zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Hoxhom na predjelu centra terena, ovo je Branimiru treći akumulirani, tako da će Cipetić morati propustiti posljednje polusezonsko kolo protiv Istre u Kranjčevićevoj.
U 59. minuti izašli su Stojković i Cipetić a ušli Tomečak i Goričan.

U 67. minuti Aliyu dobiva žuti karton, nakon uklizavanja na loptu čini prekršaj nad Božićem. VAR suci komunicirali su sucu Kolariću kako je potencijalno riječ o crvenom kartonu, te je Kolarić nakon pregleda snimke Aliyuu dosudio crveni karton, tako da od 67. minute imamo igrača manje.

Kako to obično biva kada jedna momčad igra s igračem manje, Lokosi su se povukli te je Slaven preuzeo dominaciju i incijativu na našoj polovici terena. No koncentriranom obranom uspjeli smo ne dozvoliti Slavenu priliku za pucanjem na gol, sve do 90. minute kada je sjajnom obranom Čavlina obranio udarac Krstanovića.

U sudačkoj nadoknadi ušao je Salihu umjesto kapetana Pivarića. Lokosi su uspjeli izdržati netaknute mreže, po prvi puta ove sezone, iako su od 67. minute igrali s igračem manje!

 

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 0:0

 

Početna postava: Čavlina, Milićević, de Haas, Mersinaj, Cipetić, Bubanja, Marić, Pivarić, Aliyu, Stojković, Kulenović
Klupa: Šubarić, Braun, Salihu, Šotiček, Bošković, Tomečak, Groznica, Goričan, Vranjković