NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 0:1

Lokosi su u petak otvorili 7. kolo gostovanjem u Koprivnici i ostvarili prvu pobjedu ove sezone golom Marina Šotičeka!

Silvijo Čabraja nije mogao računati na kartoniranog Mersinaja i Marića, tako da je po prvi puta započeo utakmicu u početnoj postavi mladi Moreno Živković. Umjesto Marića, kapetansku vrpcu je, u svojoj 92. utakmici u dresu Lokomotive, ponio mladi albanski napadač Indrit Tuci.

U 16. minuti imali smo prvu priliku za zgoditak na utakmici. Na povratnoj lopti našao se Art Smakaj koji je žustro raspalio loptu no vratar Slavena uspio je obraniti. U 19. minuti Milićević je probio lijevu stranu te uputio, već uobičajeni za njega, savršeni ubojiti centaršut koji je pronašao Bulatovića koji puca glavom, no tik pored gola!

Domaćini su prvi put zaprijetili u 20. minuti udarcem Mioča izvan šesnaesterca, no lopta je otišla preko gola, tako da Čavlina nije trebao intervenirati.

U 34. minuti još jedan sjajan ubačaj Milićevića! Kulenović je bio na skoku, međutim milimetri su odlučivali kako je ipak skok bio nedovoljno precizan, te je lopta prošla pored gola.

U 43. minuti najbliži trenutak pogotku. Antonio Bosec je na ubačaj Hoxhe glavom pogodio gredu.

Na kraju smo ispratili prvo poluvrijeme s rezultatom 0:0.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena u redovima Lokomotive. Prvo uzbuđenje u drugom redu bio je pokušaj Mioča s dvadesetak metara, no dobro postavljeni Smakaj glavom je usmjerio loptu u korner.

U 64. minuti prve izmjene na terenu! Umjesto Bulatovića ušao je Krivak.

U 65. minuti sjajna akcija i gol za vodstvo Lokomotive! Tuci je sjajno uposlio Šotičeka, Šotiček se oslobodio svog obrambenog igrača i silovito poentirao za vodstvo Lokomotive i svoj prvijenac u seniorskom HNL-u!

U 83. minnuti Kulenović je u padu sjajno plasirao loptu no Slavenov Sušak obranio je boksanjem lopte.

U 88. minuti izašao je Art Smakaj a ušao Ilija Mašić, kojemu su ovo prve minute u SuperSport HNL-u. U 89. minuti Slaven preko Borasa gađa vratnicu, drugu na utakmici za domaćina.

 

Slaven Belupo - Lokomotiva 0:1

65' 0:1 strijelac Šotiček

 

početna postava: Čavlina, Milićević, Živković, Kalaica, Vranjković, Bubanja, Smakaj, Tuci, Kulenović, Bubanja, Šotiček
klupa: Hendija, Matić, Mašić, Goričan, Krivak, Mehmedović, Kanižaj, Fetai, Krdžalić, Žilinski, Karić