NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 1:0

Nakon vikend stanke zbog utakmica nacionalnih reprezentacija, nastavio se HNL, a mi smo gostovali u Koprovnici kod Slaven Belupa, te odigrala slabu utakmicu u kojoj je domaćin zasluženo pobijedio, a najzaslužniji što rezultat nije i veći, je sjajni Lokomotivin vratar Grbić.

Prije susreta održana je minuta šutnje, kao i na ostalim utakmicama u 16. kolu, povodom obilježavanja žrtve grada heroja, Vukovara i Škabrnje.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu. U početnim minutama uz veći posjed lopte imali su dva ozbiljna udarca na gol, no vratar Ivo Grbić sjajno je obranio oba puta, te je najzaslužniji što Lokomotiva nije gubila već u prvih deset minuta susreta. U 14. minuti Sammir je zaradio žuti karton nakon što je u trki tokom graženja lopte slučajno zahvatio rukom suparničkog igrača u predjelu glave.

U 17. minuti susreta Slaven Belupo je poveo. Ivan Kratanović zabija pogodak za vodstvo nakon povratne lopte i lošeg pozicioniranja Lokomotivine obrane.

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, umjesto Halilovića ušao je Cokaj. U 52. minuti susreta s dvadeset metara Sammir je izveo slobodan udarac, lopta je prošla pored živog zida, no išla je točno vrataru Filipoviću u ruke. To je ujedno bio i prvi udarac Lokomotive na gol. U 61. minuti umjesto Kastratija u igru je ušao Emerson. U 78. minuti izašao je Sammir a ušao Tuci.

Možemo konstatirati kako je Lokomotiva bila neprepoznatljiva, previše pogrešaka u igri, dekoncetracije u fazi obrane i napada, uz manjak agresije i htjenja, tako da domaćin apsolutno zasluženo pobijedio.

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 1:0

17' 1:0 za Slaven Belupo, strijelac Ivan Krstanović