NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 1:1

U sklopu 26. kola odradili smo gostovanje u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Imali smo tjedan dana stanke HNL-a, gdje su sedmorica Lokosa odradili utakmice sa svojim reprezentacijama, no kako je rekao prije susreta trener Tokić, tjedan dana pauze je Lokomotivi više odmogao nego pomogao. Naime, trener Tokić nije mogao računati na Oluića, Majera i Ivanušeca zbog lakših ozlijeda, a zbog kartona pravo nastupa nisu imali Rožman i Grezda. No dobra je vijest da se nakon više od tri mjeseca pauze zbog ozlijede vratio Fran Karačić.

U početnim minutama susreta Slaven Belupo je bio konkretnija momčad na terenu, statistički gledano Lokomotiva u prvom dijelu nije uputila niti jedan udarac na gol, dok je Slaven od dva udarca realizirao drugi udarac Slavenovog brazilca Hebera, koji u 39. minuti dovodi Slaven u vodstvo. 

U drugom poluvremenu Lokomotiva je ušla u susret puno bolje nego u prvom nastavku, preuzela je sredinu terena te posjed lopte, stvarala šanse no bez realizacije. Prva zamjena dogodila se u 51. minuti kada je u igru ušao Chiquinho umjesto Ali Karimija. U 60. minuti u igru je ušao Antunović umjesto Cekicija. Upravo te dvije izmjene donijele su svježinu i poletnost u igri i kretanju Lokosa, što je i došlo na naplatu u 69. minuti kada Antunović postiže prekrasan zgoditak za izjednačenje i rezultat 1:1. Do kraja utakmice Lokomotiva je i dalje imala nekoliko lijepih prigoda no nažalost nije ih realizirala. Vrijedi spomenuti 90. minutu gdje su Lokosi izveli brzi kontrapad u kojem je Karačić dobio loptu na sredini terena, vukao loptu s dvojicom na leđima i izbio sam pred vratara Blaževića, no pomoćni sudac se oglasio i dosudio zaleđe nakon pet podužih sekundi i 30 osvojenih metara u uraganskom sprintu Karačića.

Sve u svemu, realan rezultat s obzirom na pokazano na utakmici, domaćin je bio bolji prvo poluvrijeme, a Lokomotiva u drugom poluvremenu, tako da je i podjela bodova bila najpravedniji ishod.

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 1:1

39' 1:0 strijelac za domaćina Heber
69' 1:1 strijelac za izjednačenje Antunović

 

Lokomotiva: Šemper, Karačić, Karimi /51' Chiquinho), Rrahmani, Ćorić, Cekici (60' Antunović), Kolinger, Doležal (85' Capan), Šunjić, Bočkaj, Majstorović
klupa: Filipović, Valentić, Antunović, Chiquinho, Halilović, Capan, Mihaljević