NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 1:2

Lokomotiva je u sklopu drugog kola gostovala u Koprivnici kod Slaven Belupa, te osvojila sva tri boda i tako, barem na jedan dan, bila vodeća momčad lige!

Podsjetimo, u prvom kolu Farmaceuti su pobijedili Dinamo na Maksimiru 0:2, dok je Lokomotiva u Kranjčevićevoj remizirala 2:2 golovima Solde i Dabre.

U 22. minuti Cipetić je dugo vukao loptu prema vratima Slavena, ubacio je visoku loptu i Enis Cokaj glavom je pospremio loptu u gol za vodstvo Lokosa!

Slaven je pokušao odgovoriti u 26. minuti, kada je nakon izvedenog kornera kapetan Lokomotive Krševan Santini, sjajno obranio udarac sa šest metara.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mjenjao, tako da smo na odmor otišli s vodstvom Lokomotive.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjene igrača Lokomotive. Odmah na početku drugog dijela imali smo veliku priliku. De Haas je sjajno uputio loptu Pivariću koji je centrirao visoku loptu prema Aliyuu, no njegov udarac biva blokiran. U 53. minuti nova prilika za Lokose, Aliyu je dodao Soldi koji puca iz prvog dodira malo pored gola.

U 65. minuti susreti dosuđen je kazneni udarac za Slaven. Cipetić je htio očistiti loptu, međutim promašio je loptu te nespretno pogodio igrača domaćina. Ivan Krstanović izveo je kazneni udarac, Santini je pogodio stranu, međutim nije mogao spriječiti Krstanovića da postigne 110 zgoditak u HNL-u.

U 69. minuti nestalo je struje na stadionu te je napravljena pauza dok se ne otkloni problem. Nastavili smo susret u 77. minuti, tako da je za očekivati sudačku nadomknadu od desetak minuta. U 85. minuti umjesto Dabre je ušao Stojković.
U 87. minuti Stojković je izveo slobodan udarac, sjajno je "zarolao" nisku loptu, odbila se preko Krstanovića do Pivarića koji postiže pogodak za vodstvo Lokomotive! Međutim, VAR provjera zgotika je trajala više minuta, zatim je sudac Bel odlučio osobno provjeriti na ekranu akciju, te je odlučio da je pogodak ispravan!

U 96. minuti izašao je Aliyu a ušao Mate Maleš. U 101. minuti izašao je Pivarić a ušao Osmanković.

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 1:2

22' 0:1 strijelac Enis Cokaj
66' 1:1 (11m) Ivan Krstanović s bijele točke
85' 1:2 strijelac Josip Pivarić

 

početna postava: Santini, Aliyu, Cipetić, Milićević, de Haas, Soldo, Pivarić, Dabro, Cokaj, Kačavenda, Marić
klupa: Matasović, Čeliković, Osmanković, Dajčer, Stojković, Vranjković, Florutz, Salihu, Maleš