NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:1

Lokomotiva je u zadnjoj utakmici kalendarske 2021. godine gostovala u Koprivnici kod Slaven Belupa te upisala poraz 2:1 u dramatičnoj utakmici prožetoj žestokim naletima vjetra.

Zanimljivo kako je prosjek momčadi Slavena Belupa gotovo četiri i pol godina starija od momčadi Lokomotive. Slavenu je prosjek godina bio 27.5, a Lokomotivi 23.1.

U 9. minuti susreta domaćini su imali prvu šansu na utakmici, Zapata je pogodio vratnicu. Ozbiljan odgovor Lokomotive dočekali smo u 20. minuti kada je Stojković majstorski primio loptu, okrenuo se i zapucao, no vratar Sušak spremno brani.

U zadnjoj minuti prvog poluvremena sudac Bel je nakon provjere s VARom dosudio kazneni udarac, zbog igranja rukom. U 46. minuti pucao je Ivan Krstanović s bijele točke.

U drugo poluvrijeme ušli smo sa izmjenom, umjesto Goričana ušao je Maleš, što je značilo da se Kačavenda pomaknuo ofenzivnije umjesto Goričana, a Maleš je zauzeo svoju standardnu poziciju defenzivnog veznog. Odmah u prvoj minuti susreta zaradio je žuti karton zbog preoštrog starta.

U 48. minuti Aliyu je sjajno glavom prebacio braniča te asistirao Marku Dabru za svoj osmi ovosezonski ligaški zgoditak i izjednačenje rezultata!

U 68. minuti Cipetić je zbog ozljede morao napustiti susret, a umjesto njega ušao je Marko Vranjković. U 75. minuti susreta ušao je Kulenović umjesto Stojkovića.

U 77. Nakon slobodnog udarca iz tzv. skraćenog kornera slijedio je ubacivanje, lopta je skliznula Santiniju iz ruku, odbila se, odbijena lopta prošla je kroz šumu nogu, najbolje se snašao Mario Marina koji poentira za vodstvo Slaven Belupa. U 80. minuti dvostruka zamjena, ušli su Tuci i de Haas a izašli Dabro i Aliyu.

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 2:1

46' 1:0 strijelac Krstanović 11m
48' 1:1 strijelac Marko Dabro
77' 2:1 strijelac Marina

 

Početna postava: Santini, Milićević, Mersinaj, Soldo, Cipetić, Cokaj, Kačavenda, Stojković, Goričan, Aliyu, Dabro
klupa: Hendija, Musa, Maleš, Hoxha, Tuci, de Haas, Vranjković, Dajčer, Kulenović