NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Sven Goran Eriksson: Gorane, uživaj u utakmici!

Trener Lokomotive Goran Tomić kalio je svojevremeno trenerski zanat kao pomoćni trener uz legendarnog Svena Gorana Erikssona u kineskom Shenzenu.

Legendarni Eriksson pet godina je bio izbornik Engleske, vodio je u karijeri europske velikane poput Benfice, Rome, Fiorentine, Manchester Cityja, Lazija i Leicestera, u karijeri je osvojio više od dvadeset trofeja. 

 

Prenosimo dio teksta objavljenog 30.7.2020. u tiskanom izdanju Sportskih Novosti:

Tomić često ističe u javnim nastupima kako je puno naučio od Erikssona, te kako teži njegovom modelu rada, a posebice u komunikaciji i odnosu s igračima:

"Prije svega, hvala Goranu. a potom - čestitam Goranu na sjajnim rezultatima!
Čujem se redovito s njim. Bio mi je asistent u Kini i jako je dobar trener i sigurno će biti još bolji u budućnosti. Ne bi me iznenadilo da završi u velikom klubu u Europi.

Studiozan je, jako puno vremena priprema i analizira, odličan je u postavljanju prekida i drugim elementima igre. Bio mi je jedan od najboljih i najdražih trenera s kojima sam radio. 

Trebao sam nazočiti finalu kupa u Šibeniku te uživo popratiti utakmicu Lokomotive s Rijekom, međutim situacija s korona virusom je poremetila planove te ostajem u Švedskoj.

Poručujem Goranu neka uživa u ovoj velikoj utakmici i neka igrači uživaju u njoj. Neka napravi sve što radi i inače, biti će odlična utakmica i pobijediti će!"