NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Tomić: Dati ćemo sve od sebe da se neporaženi vratimo s Maksimira

Ususret gradskom derbiju protiv prvaka Dinama na Maksimiru, trener Goran Tomić je izjavio:

Veliki izazov je pred nama. Ostalo je malo utakmica do kraja. Nastojati ćemo u svakoj utakmici tražiti bodove, tako i protiv Dinama u Maksimiru.
Iako je Dinamo naša najbolja ekipa koja je zasluženo postala prvak, te su napravili ove sezone fantastične rezultate u Europi, mi smo u situaciji  da su nam bodovi potrebni i koliko god bilo teško, dati ćemo sve da izvučemo pozitivan rezultat.

Na konstataciju da je ove sezone momčad Lokomotive pružala najbolje igre upravo protiv najboljih momčadi, trener Tomić potvrđuje:

“Ove sezone smo najviše kiksali protiv tzv. slabijih protivnika iz donjeg dijela tablice. Razlog je što nama odgovara više igrati protiv otvorenijih ekipa. Zatvorenim ekipama nije lako probijati blok, treba više mirnoće u realizaciji, dok s druge strane kada igrate protiv kvalitetnijih ekipa, oni dosta više ostave prostora, i to je razlog zašto  smo više uzeli bodova te pružili bolji dojm protiv boljih ekipa vrha tablice.”

Trener Tomić osvrnuo se i na prošlotjedni dvoboj s Istrom u Kranjčevićevoj: “Sigurno da nam je remi s Istrom teško pao, stvarno smo svi željeli uzeti tri boda, imali smo dovoljno prilika, dovoljno šansi, u nekim trenucima sreća nam je okrenula leđa, imali smo dvije vratnice I prečku.

Sigurno da je ovo bio veliki udarac za nas, ali s druge strane – život ide dalje. To smo zaboravili i okrećemo se Dinamu, dobro se trenira i dobra je atmosfera i dati ćemo stvarno sve od sebe da kraj sezone odigramo kako treba.”

A prošlo kolo je Dinamo neočekivano izgubio u Gradskom vrtu od Osijeka:
“Sigurno da će Dinamo htjeti na domaćem stadionu isprati gorak okus od poraza. S druge strane, nogometa je nepredvidiv.
Vidjelo se po nama da u utakmicama u kojima nismo očekivali bodove, mi smo uzeli bodove te u utakmicama u kojima smo, figurativno rečeno, unaprijed zacrtali bodove, nismo ih ostvarili, tako da sve je nepredvidivo. Dati ćemo sve od sebe da se neporaženi vratimo s Maksimira.

Što se tiče sastava, Fran Karačić je prošlu utakmicu zadobio potres mozga, no biti će sve ok.  Karačić, Datković i Jakić konkurirati će za sastav.”

Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 19:00 sati u Maksimiru.