NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

U finalu smo! Slaven Belupo - Lokomotiva 1:3

Napokon smo dočekali nastavak nogometa u Hrvatskoj. Otvaranje je simbolično na Dan državnosti i 30. godišnjicu konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora. Citiramo najavu utakmice HNTV-a: "Hrvatska slavi 30. rođendan, ako nas nije slomio rat, znali smo ni neće pandemija korona virusa."

Lokomotiva je držala loptu i kombinirala, no u prvoj prilici Farmaceuta Goda postiže pogodak s dvadesetak metara za vodstvo domaćina. Prvi udarac Lokomotive bio je volej Tucija u 30. minuti susreta. Do kraja prvog dijela vidjeli smo još samo jedan pokušaj Atiemwena s Lokomotivine strane, no svirano je zaleđe, tako da je prvi dio završio s minimalnom prednošću domaćina.

U 56. minuti ostvarili smo dvostruku zamjenu, ušli su Tolić i Jakić, a izašli Tuci i Petrak. Iduću izmjenu trenwr Tomić realizirao je u 66. minuti kada je Sammir ušao umjesto Atiemwena. Svega pola minute kasnije Sammir je prekrasno asistirao Cokaju u 67.minuti za izjednačenje! Lokomotiva se zahuktala prvim pogotkom te napokon proigrala svoju prepoznatljivu igru. Sammir je opet sjajno asistirao, ovaj put Toliću za preokret rezultata!

U sudačkoj nadoknadi Uzuni postavlja 1:3! Sjajna utakmica,sjajan rezultat i prolazak u finale kupa, prvo finale nakon 2013. godine! 

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 1:3

5' Goda / 67' Cokaj, 79' Tolić, 95' Uzuni

 

početna postava: Grbić, Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković, Cokaj, Petrak, Atiemwen, Uzuni, Tuci, Kastrati
klupa: Lukić, Kovačić, Sammir, Čeliković, Jakić, Tolić, Halilović