NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

UEFA YOUTH LEAGUE - Lokomotiva - Željezničar 1:1

Lokomotiva je nastavila svoj europski put u sklopu UEFA Youth League u sklopu drugog kola protiv prvaka Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara. Nažalost, na zagrijavanju pred početak susreta ozlijedio se kapetan Brezina, tako da je umjesto njega ušao Dobrić, a kapetansku vrpcu preuzeo Majcenić.

U utakmici smo čekali 9. minutu kada su gosti uputili prvi udarac u okvir, međutim Vasilj je obranio. Jedinu pravu šansu u poluvremenu Lokosi su imali u 16. minuti kada je Skansi dobro pucao glavom, no vratar gostiju je izbacio loptu u korner. Kako je vrijeme odmicalo gosti su bivali opasniji i više prijetili dok su se Lokosi povukli na svoju polovicu.

U 41. minuti nakon kornera Željezničar je poveo golom Beširevića. Do kraja poluvremenu Željezničar je imao još jednu dobru priliku, no Vasilj spremno brani. 

Drugo poluvrijeme bilo je puno sadržajnije i dramatičnije. Pri početku drugog dijela, trener Leko čini dvostruku zamjenu te umjesto Vinogradaca ušao je Jedvaj, a umjesto Kastratija Vranjković. Upravo je Vranjković strijelac izjednačujućeg pogotka u 71.minuti susreta. No u 77. minuti zaradio je drugi žuti karton, tako da su u nastavku Lokosi bili s igračem manje. U 81. minuti na Krajinoviću je učinjen prekršaj u kaznenom udarcu te je dosuđen jedanaesterac. Izvođač je bio Skansi, golman je pogodio stranu te obranio kazneni udarac.

Uzvrat je za tri tjedna, 22.11.2017. u Sarajevu.

 

LOKOMOTIVA - ŽELJEZNIČAR 1:1

41' 0:1 strijelac Beširević
71' 1:1 strijelac Vranjković

Lokomotiva: Vasilj, Majcenić, Rufati, Dobrić, Skansi, Vinogradac, Kastrati, Dunić, Krajinović, Mersinaj, Hujber
klupa: Bermanec, Jedvaj, Ačkar, Vranjković, Viduka, Bračević