NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Varaždin - Lokomotiva 0:0

Dočekali smo nedjelju i zatvaranje 18. kola u kojem smo gostovali u Varaždinu! U atraktivnoj utakmici vidjeli smo pregršt prilika s obje strane, pogodili smo dvije stative, no bez pogodaka te s jednim osvojenim bodom vraćamo se iz Varaždina.

Domaćini su ujutro na dan utakmice objavili sliku kako je cijeli travnjak obasut snijegom, no dolaskom na varaždinski stadion iznenadili su nas kako vrijedno i marljivo osposobili travnjak, te uklonili čitav snijeg, što je za svaku pohvalu.

Lokosi su dobro otvorili utakmicu. Prvu situaciju vidjeli smo već u 4. minuti kada je nakon jedne visoke lopte, tzv. "svijeće" Pivarić uz vratara Radoševića umalo peontirao, no Radošević je uspio izbiti loptu u korner. U 7. minuti Pivarić smiruje visoku loptu te dodaje Kulenoviću koji mu vraća loptu iz prvog dodira, Pivarić puca, lopta prolazi pored Radoševića no stoper Jelenić izbio je loptu s gol crte.
Najbolju priliku imali smo u 10. minuti. Prvo je Cipetić pucao, vratar obranio, iz odbijene lopte ponovio je udarac Stojković. Radošević je opet obranio, Pivarić je glavom pucao odbijenu loptu i pogodio vratnicu.

Prvu prijetnju golu Lokomotive vidjeli smo u 38. minuti kada je Čavlina pripitomio loptu uz gol crtu. Prvo poluvrijeme ispratili smo bez pogodaka, uz dojam kako je Lokomotiva pružila više na terenu.

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, umjesto Milićevića ušao je Tomečak. U 50. minuti Čavlina je sjajno, malonogometnom reakcijom obranio dalekometni udarac domaćina. U 61. minuti Aliyu je ušao umjesto Pivarića u igru. Samo dvije minute kasnije Aliyu je sjajno proigran, no bio je u zaleđu. U 64. minuti umjesto Stojkovića ušao je Tuci.

U 74. minuti nova vratnica Lokomotive! Goričan je izveo korner, Bubanja bio na prvoj stativi te iz prvog dodira pogađa vratnicu, baš poput Pivarića u 10. minuti. Nekoliko minuta kasnije Lokosi su kombinirali oko ruba šesnaesterca, na povratnu rolicu natrčao je Bubanja koji ponovno puca, no ovog puta iznad gola.

U sudačkoj nadoknadi domaćini su preko Kolarića pogodili stativu, u doslovnoj zadnjim sekundama utakmive. Utakmicu smo ispratili bez pogodaka, te se s jednim bodom vraćamo iz Varaždina.

 

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA 0:0

 

Početna postava: Čavlina, Kulenović, Marić, de Haas, Milićević, Pivarić, Kalaica, Goričan, Stojković, Cipetić, Bubanja
Klupa: Šubarić, Mersinaj, Salihu, Aliyu, Šotiček, Tuci, Smakaj, Tomečak, Groznica, Krivak, Vranjković